Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

To πληκτρολόγιο της Google
μετατρέπει τα Greeklish σε ελληνικά



Μία ανέλπιστη είδηση μας ήρθε από την άλλη πλευρά του ατλαντικού. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να γράφουμε Greeklish και να τα μετατρέπουμε σε Ελληνικά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις «θεωρίες συνομωσίας» πως θέλουν να μας καταργήσουν την Ελληνική αλφάβητο και με λατινικά γράμματα. Αξίζει να δούμε πώς θα γίνεται η αυτόματη διόρθωση. Πάντως είναι μια σημαντική ενέργεια της Google, η οποία θα βοηθήσει πάρα πολύ τη νέα γενιά, που κατά κόρον χρησιμοποιεί τα Greeklish να μάθει λίγα Ελληνικά.
* * *
H Google έφερε την υποστήριξη των Greeklish στο Gboard, ένα πληκτρολόγιο της Google για την συσκευή σας. Το Gboard, σας παρέχει όλα όσα περιμένατε από ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο - GIFs, emojis και Glide Typing.
Πολλοί χρήστες του ελληνικού πληκτρολογίου, λόγω της περιορισμένης υποστήριξης των ελληνικών χαρακτήρων στις συσκευές του παρελθόντος, συνήθισαν να πληκτρολογούν ελληνικές λέξεις σε πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων- ένας τρόπος γραφής γνωστός ως “Greeklish”. Τώρα η Google δίνει τη λύση, προσφέροντας αυτόματη μετατροπή της ιδιόμορφης αυτής μεθόδου σε Ελληνικά!
Αρχικά, επιλέξτε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)” από το μενού του Gboard στην Android συσκευή σας.
Ανοίξτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε και έπειτα πατήστε μια φορά ή παρατεταμένα το εικονίδιο για να επιλέξετε το πληκτρολόγιο “Greek (abc -> Ελληνικά)”.
Μόλις το μοντέλο κατέβει, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το νέο πληκτρολόγιο! Μπορείτε να πληκτρολογείτε κανονικά είτε με Glide [σχεδιάζοντας τη λέξη χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας]
Το Gboard για Android ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την υποστήριξη νέων γλωσσών και εργαλείων, καθώς η Google εργάζεται για να πετύχει το όραμά της να δημιουργήσει έξυπνους μηχανισμούς για πιο γρήγορη εισαγωγή κειμένου, αυτόματη συμπλήρωση και πρόβλεψη λέξεων σε συσκευές κινητών τηλεφώνων- σε όποια γλώσσα και αν επιλέξετε.



 Αναδημοσίευση: gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου