Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Νέο αθλητικό κανάλι από την ΕΡΤ που φεύγει από τη DIGEA

Αλλαγές θα έχουμε σε λίγες μέρες στην ΕΡΤ. Όχι στη διοίκηση ή στα πρόσωπα που θα βλέπουμε στην οθόνη μας, αυτό και να υπάρχει δεν το ξέρω, αλλά τόσο στα κανάλια που θα βλέπουμε όσο και στους πομπούς με το οποίο θα λαμβάνουμε το σήμα.
Ιδρύεται το ΕΡΤ Sport και πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι πιο κοντά στο ραδιοφωνικό. Βέβαια η ΕΡΤ 3 δεν έχει σχέση με το Τρίτο Πρόγραμμα αλλά η ΕΡΤ 1 γίνεται πιο ενημερωτική όπως το Δεύτερο πρόγραμμα. Υπάρχει και η ψυχαγωγική ΕΡΤ 2 αντίστοιχη του Δευτέρου προγράμματος.  Και αν γίνει κι ένα ΕΡΤ classic, με παλιές κλασικές ταινίες και σειρές που να αντιστοιχεί στο Τρίτο πρόγραμμα η αντιστοιχία είναι σχεδόν πλήρης,
Τον Φεβρουάριο η ΕΡΤ φεύγει από τη DIGEA, που να έχει μονοπώλιο ήταν μια από τις αιτίες που «έπεσε μαύρο» στις οθόνες μας από τις 11 Ιουνίου 2013 ως τις 28 Απριλίου 2015
Σημειώνω πως το λογότυπο ΕΡΤ sports που δημοσιεύω εδώ, το έχει χρησιμοποιήσει η ΕΡΤ στο κανάλι HD σε μεταδώσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος. Και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει αν θα εξακολουθήσει να το χρησιμοποιεί.
Ας δούμε τα δυο αυτά θέματα που αφορούν την ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους και της Κυριακάτικης εφημερίδας «το Παρόν»
* * *
Στις 26 Ιανουαρίου θα εκπέμψει τελικά το αθλητικό κανάλι ΕΡΤ Sport. Ο,τι αθλητικό πρόγραμμα έχει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα μεταδίδεται από εκεί. Το πρόγραμμα του νέου καναλιού θα αποτελείται από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των επτά ΠΑΕ και ομάδων της Β’ Εθνικής (που έχει δικαιώματα μετάδοσης η ΕΡΤ), το μπάσκετ (πλην των εντός έδρας αγώνων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ), τα σιρκουί του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, τις εκπομπές «Sportify» και «Basket Show», καθώς και από υλικό τεκμηρίωσης από τις ταινιοθήκες ποδοσφαιρικών «κολοσσών» όπως οι Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Αγιαξ κ.ά. Μελετάται επίσης η ένταξη ενός τηλεπαιχνιδιού με αθλητικό πρόσημο, μίας (αθλητικής) εκπομπής κάθε Κυριακή πρωί, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα για αμιγώς αθλητικό δελτίο ειδήσεων, που όμως ως σκέψη είναι για την ώρα στο πίσω μέρος του μυαλού της διοίκησης του φορέα. Η -εμβληματική- «Αθλητική Κυριακή» θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ Sport, όπως και η εκπομπή «Basket Show».
Η ΕΡΤ1 θα αποκτήσει πιο έντονο ενημερωτικό προφίλ, ωστόσο θα προστεθεί στο πρόγραμμά της από τις 31 Ιανουαρίου η τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά. Με την τηλεοπτική σειρά η ΕΡΤ επιστρέφει στη μυθοπλασία έπειτα από δέκα χρόνια «σιωπής». Ταυτόχρονα, η ΕΡΤ2 θα διατηρήσει τον ψυχαγωγικό ρόλο της, κυρίως με εκπομπές ψυχαγωγίας, πολιτισμού, ξένες σειρές και ταινίες.

Το Φεβρουάριο απαγκιστρώνεται από τη Digea
Από το δικό της δίκτυο θα εκπέμπει πλέον το σήμα της η ΕΡΤ σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της.
Συγκεκριμένα, από τις 2 Φεβρουαρίου 2019 η συχνότητα λήψης του πρώτου ψηφιακού μπουκέτου της δημόσιας τηλεόρασης θα εξυπηρετείται πλέον μόνο από τους πομπούς της ΕΡΤ και όχι από αυτούς της DIGEA.
Ως εκ τούτου, οι τηλεθεατές των περισσότερων περιοχών στη χώρα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους, με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης, προκειμένου να αποθηκεύσουν τα κανάλια της ΕΡΤ στις νέες συχνότητες εκπομπής.
Οι νέες συχνότητες ανά περιοχή και Κέντρο Εκπομπής, έχουν ως εξής (Οι αριθμοί δίπλα σε κάθε περιοχή αντιστοιχούν σ’ αυτόν του δίαυλου:

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ 23, ΚΑΣΤΟΡΙΑ 23, ΓΡΕΒΕΝΑ 25,ΤΣΟΤΥΛΙ 25, ΚΟΖΑΝΗ 25
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΒΟΛΟΣ 21, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 22, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 22, ΣΠΟΡΑΔΕΣ 21
HΠΕΙΡΟΣ: ΚΑΛΠΑΚΙ 24, ΚΟΝΙΤΣΑ 24, ΜΕΤΣΟΒΟ 24, ΓΙΑΝΝΕΝΑ 24, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 21, ΑΡΤΑ 23
ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΕΡΚΥΡΑ 37, ΙΘΑΚΗ 21, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 23, ΑΓΡΙΝΙΟ 21,
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΛΑΜΙΑ 39, ΑΤΑΛΑΝΤΗ 39, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 24, ΦΘΙΩΤΙΔΑ 39
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΚΑΛΥΜΝΟΣ:  21, ΣΥΜΗ 21, ΛΕΡΟΣ 21,ΠΑΤΜΟΣ 21, ΚΑΡΠΑΘΟΣ 21, ΝΙΣΥΡΟΣ 21, ΡΟΔΟΣ 21, ΚΩΣ 21
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΑΝΔΡΟΣ 26, ΤΗΝΟΣ 26, ΜΥΚΟΝΟΣ 26, ΣΥΡΟΣ 26, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 42, ΑΜΟΡΓΟΣ 42, ΝΑΞΟΣ 42, ΣΙΦΝΟΣ 42, ΙΟΣ 42, ΜΗΛΟΣ 42
ΝΗΣIA ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΣΑΜΟΣ 27, ΦΟΥΡΝΟΙ 27, ΙΚΑΡΙΑ 27
ΚΡΗΤΗ: ΤΥΜΠΑΚΙ 39, ΛΑΣΗΘΙ 27, ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 21, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 39


Αναδημοσίευση: ethnos.gr  και typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου