Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

«Πώς πήγαν» οι βουλευτές και υπουργοί που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο

Ο Δημήτρης Δανέλλης ήταν υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Καθώς κατετάγη τέταρτος με 15.210 ψήφους, πίσω από τον κ. Ηγουμενίδη που εκλέχτηκε με 16.000 ψήφους
Την ίδια ώρα, εκτός βρέθηκε και ο εκ των ΑΝ.ΕΛ. ορμώμενος Τέρενς Κουίκ, που είχε εγκαταλείψει τον Πάνο Καμμένο μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση. «Πήρε την πέμπτη θέση» με 14.153 ψήφους έναντι 16.443 του κ. Κατρούγκαλου «που βγήκε»
Η Κατερίνα Παπακώστα, που είχε διαγραφεί νωρίτερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ανήκε στους έξι βουλευτές που τον περασμένο Φεβρουάριο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προσχωρώντας επί της ουσίας στην κυβερνητική πλειοψηφία. Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΝΕΟ συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο δεν έπεισε τους πολίτες. Κατέλαβε την έβδομη θέση στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με 13.809 ψήφους
Εκτός Βουλής άφησε ο λαός και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Είχε προηγηθεί φυσικά καρατόμησή του από το Κίνημα Αλλαγής, μετά το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν έχει μπει ποτέ ξανά στη δοκιμασία της ψήφου του λαού, αλλά είχε εκλεγεί ως επικεφαλής στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική συμμαχία, με τη ΔΗΜΑΡ. Οι πολίτες ωστόσο αυτή τη φορά είχαν την ευκαιρία να του απαντήσουν με την ψήφο τους, δίνοντάς του την όγδοη θέση στον Νότιο Τομέα της Αθήνας επίσης με 17.757 ψήφους.
Όμως η ΝΔ εξέλεξε εννιά βουλευτές οπότε σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η κ Παπακώστα όσο και ο κ Θεοχαρόπουλος θα εισέρχονταν στο κοινοβουλιο.
Η  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που κατέλαβε την τρίτη θέση στη Μαγνησία με 10.487 ψήφους και φυσικά δεν εκλέχτικε. Σημειώνω πως η ΝΔ που νίκησε και στο Βόλο έβγαλε τέσσερις βουλευτές, που σημαίνει πως η κ. Χρυσοβελώνη θα ήταν βουλευτής σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έστω κι από την τρίτη θέση.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως κατάφεραν να εκλεγούν τρεις βουλευτές που προέρχονται από το κόμμα του Πάνου Καμμένου: πρόκειται για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο (τέταρτος με 13.689 ψήφους) στον Δυτικό Τομέα, τον Βασίλη Κόκκαλη στη Λάρισα (μάλιστα πρώτος με 13.149 ψήφους) και τον Κώστα Ζουράρι στην Α’ Θεσσαλονίκης (τέταρτος με 15.368 ψήφους).
Ενώ η Έλενα Κουντουρά εκλέχτηκε ευρωβουλευτής στις κάλπες του Μαΐου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου