Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

«Τα λουλούδια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ανάμεσά τους είναι και κάποια «μπουμπούκια»
Ανακοινώθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου κι ορκίστηκε την επόμενη η κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
Μια αναμενόμενη κυβέρνηση με υλικά της κυβέρνησης Σαμαρά διανθισμένα με τεχνοκράτες.
Δεν έχω τίποτε να κατηγορήσω από την αρχή τη νέα κυβέρνηση, απλά πως δικαιώνεται ο Χάρης Ρώμας. Σεναριογράφος (μαζί με την Άννα Χατζησοφιά) της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, που συνέχεια επαναλαμβάνει ο ΑΝΤ1.  Ο κ. Ρώμας ως δήμαρχος του Κολοκοτρωνιτσίου επαναλάμβανε. ΕΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ. Αυτό το σύνθημα έκανε πράξη ο Κούλης.
Αμέσως σχεδόν στο διαδίκτυο, και σε μερικές εφημερίδες, αμέσως έγινε γνωστός ο βίος και η πολιτεία ορισμένων υπουργών. Μερικών όπως του Αδωνι τους ξέραμε λίγο – πολύ αλλά αξίζει να μάθουμε και άλλων
Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου τοποθετήθικε ο Άκης Σκέρτσος που ήταν από το 2014 Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ. Θυμίζω πως ο ΣΕΒ κατέθεσε προσφυγή κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού όσον αφορά την προσαρμογή των θεσμοθετημένων τριετιών μετά από πέντε μήνες καταβολής του νέου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ από την 1η Φεβρουαρίου 2019.
Ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων!!! Έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη με το σκάνδαλο Novartis. Μάλιστα είναι ο άνθρωπος που εξ αιτίας του διαγράφηκε από τη ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα, όταν του ζήτησε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ μέχρι να ξεμπλέξει με την δικαιοσύνη
Η τοποθέτhσή του σε τόσο υψηλής σημασίας υπουργείο είναι ένδειξη πως το σκάνδαλο Novartis πάει στις καλένδες και θα γίνει ότι με τη Siemens. ΤΙΠΟΤΕ
Ο Νότης Μηταράκης είναι υφυπουργός Αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, καταδικάστικε το 2017 για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να του επιβάλει την καταβολή του ποσού των 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο, στην πρώην υπάλληλό του.
Η πρώην γραμματέας του βουλευτή καταγγέλλει ότι δούλευε στο γραφείo του την περίοδο 2011-2015, ενώ ήταν δηλωμένη μέσω της σύμβασής της ως υπάλληλος σουπερμάρκετ. Αναφέρεται πως η υπάλληλος αναγκάστηκε και δέχτηκε να το κάνει αυτό γιατί είχε ανάγκη τη δουλειά και την ασφάλιση, πως αυτό έγινε με πρόταση του ίδιου του κ. Μηταράκη για λόγους εφορίας και το κονέ έγινε επειδή στην εταιρεία του σουπερμάρκετ ήταν νομικός εκπρόσωπος ένας φίλος του βουλευτή, σε μια γνήσια ελληνική στιγμή.
Έτσι, το Πρωτοδικείο Αθηνών, εξέτασε την υπόθεση και αποφάνθηκε (853/2017), ότι ο Νότης Μηταράκης πράγματι είχε προσλάβει την εναγόμενη ως γραμματέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο γραφείο του, απορρίπτoντας δηλαδή τους ισχυρισμούς του ότι η γραμματέας εργαζόταν ως εθελόντρια. Επιπλέον έκρινε ότι η εναγόμενη όντως εργαζόταν υπερωρίες σε εργάσιμες ημέρες αλλά και Σαββατοκύριακα και αργίες και μάλιστα για δωδεκάωρα, χωρίς προφανώς να πληρωθεί για όλα αυτά. Επιπλέον, έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του Μηταράκη σχετικά με δήδεν «σύμβαση δανεισμού» με την εταιρεία σουπερμάρκετ. Τέλος, το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι η ενάγουσα απολύθηκε χωρίς αποζημίωση (δηλαδή παρανόμως) τον Οκτώβριο του 2015.
Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είναι η Φωτεινή Αραμπατζη. Που καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2015 σε φυλάκιση 12 μηνών.
Η κατηγορία την οποία αντιμετώπιζε ήταν η μη καταβολή δεδουλευμένων σε δύο από τους υπαλλήλους της στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ στον οποίο ήταν ιδιοκτήτρια και διεθύντρια.
Υφυπουργός Περιβάλλοντος είναι πλέον, Δημήτρης Οικονόμου. Είναι αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.
Ο κ  Οικονόμου ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.
Η η εταιρεία κωλυσιεργούσε, προκειμένου να γίνει η αλλαγή της κυβέρνησης
Υφυπουργός δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε ο ως τις 30 Ιουνίου  Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης.
Να σημειώσω τον θόρυβο που είχε σηκώσει η ΝΔ, μετά βεβαίως σχετικά δημοσιεύματα των ομίλων ΜΜΕ Αλαφούζου και Μαρινάκη για την τοποθέτηση της κ, Θάνου ως άμισθης σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.
Αυτό έγινε τέτοιες μέρες του 2017. Η θητεία της κ. Θάνου ως προέδρου του Αρείου Πάγου έληξε 30 Ιουνίου και τοποθετήθηκε άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού 10 Ιουλίου.
Θόρυβος προκλήθηκε και τον Δεκέμβριο του 2017 που τοποθετήθηκε πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού που είναι ακόμη.

 Πηγή: ethnos.gr
timesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου