Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Στις εκλογές που δεν ξέρουμε τα προγράμματα,
δημοσιογράφοι και δημοσκόποι στηρίζουν ΝΔ


Φτάνοντας όλο και πιο κοντά στη μέρα των εθνικών εκλογών παρατηρώ πως δεν ξέρουμε πολλά για τα προγράμματα ειδικά των δύο διεκδηκητών.
Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του συνεντευξιαζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους ρωτάνε ενώ οι ΝεοΔημοκράτες κι ο Μητσοτάκης το κρύβουν. Για τους ΣΥΡΙΖΑίους ψελίζουν κάποια πράγματα που προσπαθούν να τους «κόψουν τον ειρμό της σκέψης» οι αντίπαλοι, αλλά και ορισμένοι δημοσιογράφοι. Μιλώντας κυρίως πάνω τους.
Τους ΝεοδημοΚράτες «τους ξεφεύγουν» κάποια πράγματα, που όταν προκαλείται, ο όποιος, σάλος προσπαθούν να τα μαζέψουν. Όπως του Μητσοτάκη με την επταήμερη εργασία, της Ξαφά με την περικοπή των συντάξεων.
Αλλά και του Παπαδημητρίου, ναι αυτού που θέλει να συγκυβερνήσει με την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» πω θέλει να δώσει το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 39 δισ. Ευρώ στις Τράπεζες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και δημοσιονομική γραμμή στήριξης δηλαδή ακόμη ένα μνημόνιο. Όπως παρακαλούσαν οι θεσμοί και «διέταζε», άδικα αφού η κυβέρνηση τον «έγραψε κανονικά», ο Στουρνάρας.
Και τα κάνουν αυτά οι ΝεοΔημοκράτες αφού βασίζονται στα αποτελέσματα των εκλογών. Και δεν είναι οι ΝεοΔημοκράτες μόνο που έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της ΝΔ, έστω με το ΠΑΣΟΚ που αυτή τη περίοδο λέγεται ΚΙΝΑΛ. Αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι και «δημοσκόποι».
Όπως η χθεσινή, την Τετάρτη 3 Ιουνίου δηλαδή, το ALCO για στον Open.
Που είναι μια δημοσκόπηση που αντιγράφει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.
Ο Κ. Παναγόπουλος της ALCO σε αυτήν τη δημοσκόπηση πετάει εκτός Βουλής τον Βαρουφάκη και έχει στο όριο τον Βελόπουλο. Δημοσκοπικές εκτιμήσεις που έρχονται σε κόντρα με την ρέουσα πραγματικότητα.
Στην ίδια δημοσκόπηση το μόνο κόμμα που έχει άνοδο, εκτός από τους δύο πρώτους, είναι το ΚΙΝΑΛ, ενώ πτωτική τάση καταγράφεται στο ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Στην ερώτηση της Έλλης Στάη αν κινδυνεύει να μη μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, ο Κ. Παναγόπουλος απάντησε πως αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αλλά δεν μπορεί και να το αποκλείσει.
Στον χάρτη της δημοσκόπησης με μικρά ποσοστά που δεν δίνουν καμιά προοπτική για είσοδο στη Βουλή, είναι η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας. Όλοι οι άλλοι είναι κάτω από το 1% και δεν καταγράφονται καν τα ποσοστά τους.
Πάντως ξεχνούν οι δημοσκόποι που το ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ το θεωρούν πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές και το παίρνουν αυτό σαν δεδομένο και δίνουν όχι μόνο την... πρώτη θέση στη ΝΔ, αλλά και μια αυτοδυναμία που ξεπερνάει τις 155 έδρες πως από την αρχή της κρίσης ΜΟΝΟ στις τελευταίες Ευρωεκλογές «πιάσαν το αποτέλεσμα».
Πιστεύω πάντως πως ακόμη μία φορά στις εκλογές της Κυριακής θα πέσουν έξω. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου