Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ενώ η Ελλάδα είναι κλειστή λόγω Κορονοϊού…


Όσο είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, η κυβέρνηση «περνά θέματα» που αν ο κόσμος ήταν «σε κυκλοφορία» θα υπήρχαν αντιδράσεις. Τουλάχιστον, να μη πω κινητοποιήσεις.
Και δεν μιλάω για τα λεφτά που έδωσαν στους καναλάρχες για να μεταδώσουν τα μηνύματα για το «μένουμε στο σπίτι» που ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν δωρεάν. Ούτε για την αναβολή της δόσης για την ενοικίαση των συχνοτήτων, που πιστεύω πως θα πάει σε χάρισμα. Άλλωστε αν δε βοηθήσει η κυβέρνηση αυτούς που την βοήθησαν ποιον θα βοηθήσει; Τον μικροκαταστηματάρχη ή τον αγρότη;
Ούτε μιλάω για τα εκατομμύρια που έδωσαν στις εταιρίες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς. Επειδή οι δρόμοι δεν έχουν κίνηση. Αυτό είναι παλιά αμαρτία και δύσκολα μπορεί ν’ αλλάξει από οποιονδήποτε. Φυσικά ούτε για το κόψιμο των μισθών στη μέση, στους υπαλλήλους  στις πληττόμενες επιχειρήσεις και για όσο χρόνο πλήττονται.
Αλλά για τη ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππου κι Εθνικού κήπου. Με τη δημιουργία με νόμο Ανώνυμης Εταιρείας στον Δήμο Αθηναίων η οποία αναλαμβάνει την διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου. Βέβαια αυτό δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, αλλά του Δήμου Αθηναίων. Αλλά και ο Δήμος Αθηναίων στην ΝΔ δεν είναι; Και μάλιστα ο Μπακογιάννης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού; Άρα οι πράξεις του Δήμου, χρεώνονται ή πιστώνονται στην οικογένεια Μητσοτάκη.
Αλλά και την άδεια του κτηρίου που κρύβει τη Ακρόπολη, που δεν πήρε πέρυσι. Στην άδεια του δεκαόροφου (φωτο) αυτού κτηρίου φαίνεται πως  το ΣτΕ με τον καινούριο πρόεδρο μάλλον «έβαλε το χεράκι του». Μια που η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, μετά την αίτηση ακυρώσεώς μας στο ΣΤΕ με αίτημα τον χαρακτηρισμό ως αντισυνταγματικών των όρων δόμησης και χρήσεων γης στου Μακρυγιάνν- Κουκάκι, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣτΕ, με Πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου», αναφέρει η ΕΛΛΕΤ στην ανακοίνωση της.

Δε σας κρύβω πως είμαι προβληματισμένος, για το τι ακριβώς «περνάνε» σ’ αυτή τη περίοδο. Όχι τόσο από τη Βουλή γιατί αυτά τα μαθαίνουμε από τα social media από βουλευτές της αξιωματικής και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Αλλά με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Εδώ ελπίζω στην ακεραιότητα της μέχρι πρότινος Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν προέδρου της Δημοκρατίας, κ Σακελλαροπούλου. Να επιστρέψει ως απαράδεχτες κάποιες τέτοιες πράξεις.



Πηγή:  ethnos.gr, kathimerini.gr και ieidiseis.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου