Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Λαχανικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας


Τώρα που αρχίζει και τελειώνει η περίοδος του εγκλεισμού μας, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού γίνεται πιο επιτεντακτική, γιατί κυκλοφορώντας είμαστε πιο εκτεθειμένοι.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την ατομική υγιεινή, σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η διατροφή μας.
Ειδικά, τις πρώτες μέρες της «απελευθέρωσης μας», αλλά όχι μόνο αυτές, είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, που θα λειτουργήσει ως ασπίδα. Γι’ αυτό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιες διατροφικές μας συνήθειες και να εντάξουμε σε αυτές κάποια λαχανικά, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά και ποια είναι τα οφέλη τους:
* * *
Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ γενικότερα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ, καθώς και σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο.

Αρακάς
 Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες Α, Κ και C.

Αγκινάρες
 Περιέχουν βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ λένε πως καθαρίζουν το αίμα και μειώνουν τη χοληστερίνη, τονώνουν την καρδιά, ωφελούν τα νεφρά, καθώς και το συκώτι.

Ντομάτες
Αν και πρόκειται για φρούτο, στη συνείδηση όλων έχουν περάσει ως λαχανικό και μάλιστα, ιδιαίτερα ωφέλιμο. Και αυτό γιατί είναι η πλουσιότερη πηγή του λυκοπένιου, ενός εξαιρετικά ισχυρού αντιοξειδωτικού που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Μανιτάρια
Περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αποτελούνται από σελήνιο και χαλκό, δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία, που τονώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος.

Πιπεριές
Οι χρωματιστές πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.


Αναδημοσίευση: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου