Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Αγνόησαν τα ΜΜΕ τη Συνέντευξη Τύπου
του Αλέξη Τσίπρα • Τί θα έγραφαν
αν ήταν σήμερα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ


Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Δευτέρα 6 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην οποία εξέθεσε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έρχεται, μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης που ζούμε.
Απαρίθμησε τα μέτρα που θα έπαιρνε αν ήταν αυτός πρωθυπουργός. Μετά τον λόγω πήραν μέσω τηλεδιάσκεψης η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παπάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που τα εξειδίκευσαν.
Μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν δώσει τις ερωτήσεις τους στον Αλέξη Χαρίτση ο οποίος ουσιαστικά συντόνιζε τη συνέντευξη Τύπου.
Όμως κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έδειξε ολοκληρωμένη τη συνέντευξη Τύπου αυτή. Αν μόνο η ΕΡΤ έδειξε την αρχική τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Τόσο οι τοποθετίσεις των συνεργατών του όσο και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις «θάφτηκαν».
Και οι εφημερίδες αγνόησαν την είδηση. Δεν ήταν σημαντική είδηση για καμμιά εκτός φυσικά της Αυγής που έκανε το πρωτοσέλιδο της μόνο μ’ αυτή την είδηση.
Την είδηση στο πρώτο θέμα την ενέταξε και η Εφημερίδα των Συντακτών.  Αλλά την έχει ένθετη στην ίδια είδηση με το τι συζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κυβερνητικό πακέτο και  τις προτάσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Να κυριαρχεί το ευρωπαϊκό, με κάτω δεξιά μια αρκετά μεγάλη φωτογραφία του Τσίπρα. Προφανώς για να τσιμπήσει κανένας ΣΥΡΙΖΑιος παραπάνω.
Αλλά και η Δημοκρατία που έκανε τίτλο άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, όπως βλέπετε στο απόκομα που δημοσιεύω. Το βασικό που είπε ο κ. Τσίπρας το έχει με μικρά γράμματα. Αλλά γράφει πως «Εθνικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων και μέτρα 25 δισ. ευρώ ζήτησε ο Τσίπρας» κι αφιερώνει 2 σελίδες στο εσωτερικό της.
Εκτός της «κομματικής» Αυγής απογοήτευση, για ακόμη μια φορά θεωρώ την προβολή του θέματος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» γιατί θεωρείτε φιλοΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα. Και τίμια τη στάση της «Δημοκρατίας».
Τώρα τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου; Το πώς θα σευμπεριφερόταν ο Τύπος τα περιγράφει το παρακάτω κείμενο που βρήκα στο Facebook.

Θα προσθέσω μόνο πως αν συνέβαινε αυτό και ο Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη Τύπου θα τη βλέπαμε όλη διακαναλικά. Και τίποτε να μην έλεγε θα ήταν πρώτη είδηση την επόμενη σε όλες τις εφημερίδες. Εκτός από την «Αυγή» που θα είχε την είδηση προβάλλοντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και την «Εφημερίδα των Συντακτών» και την «Δημοκρατία» που θα έδιναν την σημασία που θα αναλογούσε σε όσα θα έλεγε.
Ας δούμε την συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα που δεν έτυχε της πρέπουσας πραοβολής από τον Τύπο και πως θα αντιμετωπίζονταν από τα ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν σήμερα κυβέρνηση. και στο τέλος
* * *
 Της π@τ@νας θα γινόταν έτσι και κυβερνούσε ο Συριζα.
  1. Τα κανάλια θα ‘χαν κατεβάσει τις θεούσες στους δρόμους για τις κλειστές εκκλησίες.
  2. Οι ψευτοπατριώτες της ΝΔ θα είχαν χαλάσει τον κόσμο για την κατάργηση της 25ης Μάρτιοι.
  3. Μητροπολίτες θα είχαν ταμπουρωθεί στις εκκλησίες μαζί με παππάδες και πιστούς και οι αφορισμοί κατά του Τσίπρα θα έπεφταν βροχή.
  4. Γονείς θα διαμαρτύρονταν για τα κλειστά σχολεία .
  5. Επιχειρηματίες θα φωνάζαν για το κλείσιμο των εταιριών και για ευθανασία της μεσαίας τάξης ενώ τα 800 ευρώ θα χαρακτηρίζονταν ψίχουλα.
  6. Αγανακτισμένοι πολίτες θα ωρύονταν στα κανάλια για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
  7. Για κάθε νεκρό από τον κορωνοϊό θα αφιέρωναν μισή ώρα στα δελτία ειδήσεων.
  8. Κανένα κανάλι δε θα δεχόταν ως αληθινά τα νούμερα που θα έλεγε η κυβέρνηση.
  9. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει τον Τσιόδρα εκπρόσωπο τα κανάλια θα τον έλεγαν γκιόζη στην καλύτερη και θα έψαχναν την οικογένειά του μέχρι 5ης γενιάς.
  10. Θα είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια τον Τσιόδρα για τις παλαιότερες δηλώσεις συμπάθειας για τους μετανάστες.
  11. Στα κανάλια θα έπαιζαν νύχτα μέρα παλιότερες δηλώσεις Τσιόδρα από τις 24/1 ότι ο ιός είναι μια εποχική γρίπη χαμηλής μεταδοτικότητας.
  12. Τα γερόντια έξω από τις τράπεζες θα ήταν πάλι «απόμαχοι της ζωής» και όχι ανεύθυνοι κ@γεροι όπως προχθές.
  13. Στην επαρχία θα είχαμε αποκλεισμούς πόλεων για τα 28 hot spot αν τα είχε φτιάξει ο Συριζα.
  14. Στην ταράτσα του ΣΚΑΙ την Κυριακή του Πάσχα Πορτοσάλτε, Μπάμπης, και Μπουμπουκιού (σημ Garfield Να προσθέσω και τους Οικονόμου, Υποφάντη, Μπογδάνο αλλά και τόσους φιλοξενούμενους από τον ΔΟΜ αλλά και τον Πιτταρά δανεικός στην ΕΡΤ) θα έκαναν αντίσταση ψηνοντας αρνί
Και άλλα πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου