Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Στο φως όλη η αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου ;

 Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό τους

Πράξη την προεκλογική δέσμευσή του για διαφάνεια γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους που σόκαρε τον πλανήτη, φαίνεται πως κάνει ο Τζο Μπάιντεν.

• • •

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το ζήτημα αποχαρακτηρισμού της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτό, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, καλείται να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας που αφορούν στις συγκεκριμένες επιθέσεις, το επόμενο εξάμηνο.

«Όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δεσμεύτηκα να διασφαλίσω τη διαφάνεια όσον αφορά στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική», τονίζει αρχικά στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

«Υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καλείται το αρμόδιο τμήμα Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες να αναλάβουν τη δημοσιοποίηση αποχαρακτηρισμένης έκθεσης με έγγραφα από τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας καλείται να δημοσιοποιήσει τους επόμενους έξι μήνες τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα», προσθέτει.

Στη συνέχεια, ο Δημοκρατικός πρόεδρος, αφού υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την οδύνη των οικογενειών των 2.977 αθώων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της ιστορίας μας», προσθέτει ότι «γι' αυτούς δεν ήταν μόνο μια εθνική και διεθνής τραγωδία. Ήταν μια προσωπική καταστροφή».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν η δημοσιοποίηση των εγγράφων θέτει με κάποιον τρόπο σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, τότε θα παραμείνουν απόρρητα.

 

Γιατί αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μυστικά έγγραφα ο κ Μπάιντεν

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, «οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν στην έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα πρέπει τώρα να αποκαλυφθούν».

Τον περασμένο μήνα, ορισμένες οικογένειες θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου προέτρεψαν τον Μπάιντεν να μην παρευρεθεί σε εκδηλώσεις μνήμης φέτος, εκτός εάν η διοίκησή του συμφωνήσει να δημοσιοποιήσει έγγραφα που σχετίζονται με τους αεροπειρατές - 19 άνδρες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, 15 από τους οποίους ήταν Σαουδάραβες υπήκοοι.

Τον Ιούλιο του 2021, οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους μήνυσαν τη Σαουδική Αραβία για χρήματα, ισχυριζόμενες ότι οι αξιωματούχοι της χώρας θα μπορούσαν να είναι συνένοχοι της τραγωδίας. Το Ριάντ αρνείται σθεναρά τη συμμετοχή των επισήμων και η Επιτροπή της 11ης Σεπτεμβρίου δεν βρήκε επίσης καμία σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής επίθεσης και της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας

Πάντως ο ο Δρ Λουτσιάνο Ζακάρα, επίκουρος καθηγητής και συντονιστής έρευνας στο Κέντρο Μελετών του Κόλπου στο Κατάρ λέει: «Ο χρόνος δημοσίευσης των εγγράφων μπορεί να σχετίζεται με την ανάγκη της κυβέρνησης Μπάιντεν να δικαιολογήσει την αποχώρηση από το Αφγανιστάν μετά την απόφαση του  Τραμπ».

 

Τι έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, οι ΗΠΑέγιναν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. 19 αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη, οδηγώντας τρία από αυτά πάνω στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα αργότερα στοιχίζοντας τη ζωή σε συνολικά 2.977 άτομα, ενώ 24 παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι. Παράλληλα, πάνω από 25.000 τραυματίστηκαν.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες της οργάνωσης Αλ Κάιντα με αρχηγό τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος καταζητείτο από τις ΗΠΑ για προηγούμενα χτυπήματα.

Μετά από χρόνιο ανθρωποκυνηγητό εναντίον του, το 2011, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε κατά την επιδρομή Αμερικανών καταδρομέων στο σπίτι του, στο Πακιστάν.

 

 

Αναδημοσίευση: sputniknews.gr και δεύτερη σελίδα από το sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου