Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τζούλια Νόβα: «Όσο ήταν ΕΣΣΔ δεν πείνασε κανείς»

Αυτό που κυριάρχησε την περασμένη βδομάδα (6 -12 Σεπτεμβρίου) είναι η ανάρτηση υπέρ της πάλε ποτέ ΕΣΣΔ της Τζούλιας Νόβα στο Instagram που τη συνόδεψε με τη φωτο της με φανέλα της παρόμοια με αυτή ποδοσφαιρικής ομάδας .της Σοβιετικής Ένωσης.

Αντί του σήματος της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της ΕΣΣΔ αριστερά, έχει σφυροδρέπανο,

Και το παράξενο είναι πως προκάλεσε τον χαμό αυτό μια ανάρτηση μιας γυναίκας που γεννήθηκε στην Ουκρανία και ήρθε στην Ελλάδα στα 13 της χρόνια. Σήμερα είναι 30 χρονών, δηλαδή γεννήθηκε την εποχή που διαλυόταν η ΕΣΣΔ

Τώρα γιατί προκάλεσε «τόση φασαρία» η ανάρτηση ενός νεαρού μοντέλου, δεν μπορώ να καταλάβω. Τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δόσω είναι η τάση «των κολλημένων» με social media, να ψάχνουν ευκαιρία να κοντραριστούν.

Εγώ δίνω συγχαρητήρια στη νεαρή γυναίκα για το θάρρος της να γράψει κάτι που δεν είναι η «κυρίαρχη άποψη» στα social media.

• • •

H Τζούλια Νόβα σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της, Μιχάλη Βιτζηλαίο. Αίσθηση προκάλεσε στους followers της, μία ανάρτηση του μοντέλου από την Ουκρανία στην οποία φοράει μια μπλούζα με τα ρωσικά αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης και ένα κόκκινο σφυροδρέπανο.

Η κίνησή της αυτή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ακόλουθούς της, ενώ ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά: «Ντροπή σου, νέα κοπέλα Ουκρανικής καταγωγής να φοράς τέτοια μπλούζα...Η μαμά σου ή η γιαγιά σου δεν σου έχει μιλήσει ποτέ για την ιστορία σας;».  Η απάντηση της Τζούλιας Νόβα ήταν άμεση.

 

Η ανάρτηση που προκάλεσε τόσο

«Έπειδή μου έχουν μιλήσει οι γονείς, γονείς των φίλων μου και οι παππούδες γι αυτό και δεν έχω πρόβλημα να την φορέσω. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς από όσους γνωρίζουμε, υπήρχε δωρεάν παιδεί, δωρεάν νοσηλεία, δουλειά και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος. Σπούδαζες και το ίδιο το κράτος κοιτούσε να σου βρει θέση εργασίας και ήξερες πως δεν θα έχεις άγχος για την επιβίωσή σου. Εντάξει δεν μπορούσε ο κόσμος να ταξιδεψει εξωτερικό οκ και όλα τα προϊόντα έπρεπε να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής. Οκ, αλλά κατά τα άλλα δεν ήταν και τόσο άσχημα. Και αν σκεφτείς ότι μετά τη διάλυση ο κόσμος πεινάει εκεί, οπότε χωρίς να συμφωνώ να ξαναγινόταν η Σοβιετική Ένωση δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα τόσο άσχημα εκείνα τα χρόνια» έγραψε η Τζούλια Νόβα.

 

Η απάντηση της Τζούλιας

Μετά απ' όλα αυτά, τη συγκεκριμένη φωτογραφία της η κ Νόβα τη συνοδεύει με το παρακάτω κείμενο, που κανείς δε μπορεί να διαφωνήσει

Και κάπως έτσι ξαφνικά σαν θαύμα ήρθες και όλα άλλαξαν

Τελικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει πολύ μεγάλος διχασμός.

Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και να είναι μια γροθιά Με θλίβει παρά πολύ που ανεβάζοντας μια φωτογραφία φορώντας μια μπλούζα που απλά μου θύμισε κάτι από την παιδική μου ηλικία που δεν είχα άσχημες αναμνήσεις αλλά όμορφες , κατάφερε να προκαλέσει τέτοια κακιά στον κόσμο και τόσο άσχημη Αντίδραση και κάποιοι να μου ευχηθούν να χάσω την αθώα ψυχή που κυοφορώ .

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι . Δεν ασχολούμαι

με την πολιτική και το ότι μοιράστηκα με σας και είπα κάτι το οποίο βιώσαμε επι Σοβιετικής ένωσης το οποίο δεν συμβαδίζει με αυτά που γράφουν στο Ίντερνετ προφανώς δεν φταίω εγώ για αυτό . Εγώ απλά μοιράστηκα εκείνη την ώρα με εσάς την δίκη μου αλήθεια και δεν νομίζω πως απαραίτητα έπρεπε να γράψω ψέματα για να μην σας προκαλέσω !

Σταματήστε επιτέλους να βγάζετέ τέτοια κακιά με το παραμικρό και να προσπαθείτε δικτατορικά να επιβάλετε στον κόσμο να μην εκφράζεται ελεύθερα, εξάλλου αυτό δεν σημαίνει Δημοκρατία ; Να εκφραζόμαστε ελεύθερα ή και αυτό λάθος μου το έχουν μάθει ;

Λέτε πως είσαστε Δημοκράτες αλλά μόλις κάποιος εκφράζει την άποψη του η οποία είναι αντίθετη από την δίκη σας ή ανεβάσει φωτογραφία με μια μπλούζα που του θύμισε κάτι από το την παιδική του ηλικία (χωρίς να αναφερθεί με σχόλιο σε αυτήν ) να ξεκινάτε να επιτίθεστε με κακιά στον ίδιο αλλά και να μαλώνετε μετάξι σας ! Δεν το καταλαβαίνετε πως είναι λάθος ;

Μοιράσετε αγάπη επιτέλους και αφήστε την κακιά !

Ξέρω πως είναι πιο δύσκολο αλλά μόνο αυτό μπορεί να μας βάλει σε έναν καλύτερο δρόμο Με μίσος δεν πήγε ποτέ τίποτα καλύτερα !

Αυτό ήθελα να πω . Καλή σας μέρα

 

Κύπριοι οπαδοί υπέρ της Τζούλιας Νόβα

Το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοιας 29ης Μαΐου ή Ομόνοια 1948 ανέβασε πανό με σύνθημα υποστήριξης για την Τζούλια Νόβα και δίπλα ένα σφυροδρέπανο.

Οι οργανωμένοι του συλλόγου της Β’ κατηγορίας της Κύπρου ανέβασαν πανό με το σφυροδρέπανο και το σύνθημα «Τζούλια Νόβα εμπρός, είναι μαζί σου ο λαός».

Το σύνθημα αυτό γράφτηκε σε πανό και εμφανίστηκε στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας επί της Αγίας Νάπας.

 

Ο κ Παπαδημούλης

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook τη φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα που προκάλεσε την αντίδραση των ακολούθων της, γράφοντας: 

«Η #Τζουλια_Νοβα έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει αυτή την φωτό, να έχει γνώμη και να την λέει δημόσια. Η αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος της και μάλιστα με χρήση σεξιστικών στερεοτύπων και ακραίου αντικομμουνισμού, είναι απαράδεκτη, προσβλητική και εντελώς αντιδημοκρατική».

 

 

Αναδημοσίευση: ethnos.gr, δεύτερη σελίδα του ethnos.gr και in.gr

Πηγές: bestofyou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου