Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ποιοι δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό

Από τον Ιούλιο του 2019 που εκλέχτηκε η κυβέρνηση αυτής της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά καιρούς έχουμε δυσμενέστατες εκθέσεις από το εξωτερικό κατά της Ελλάδας.

Και μπορεί τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλοταϊσμένα από την κυβέρνηση σε βαθμό να μην είναι Ενημέρωσης αλλά προπαγάνδας.

Ν αναφέρω χαρακτηριστικά την θέση 108 παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου που κατέταξαν την Ελλάδα το 2022, για το 2021 (δείτε εδώ),  οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα». Την επόμενη χρονιά μας κατέταξαν στη θεση 107. Η χώρα μας ανέβηκε μία θέση όχι γιατί άλλαξε κάτι στα εντός των συνόρων της, αλλά γιατί… έπεσε το Τσαντ που βρέθηκε στην 109η θέση από την 104.

Στη συνέχεια όμως είχαμε επικρίσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Διεθνή διαφάνεια όπως αναφέρθηκα στις αναστήσεις μου των δυο τελευταίων ημερών (δείτε εδώ κι εδώ) αλλά κι ακόμη μια στις 18 Ιανουαρίου (δείτε εδώ)

Και οι απαντήσεις της κυβέρνησης ποιες είναι; Το κάνουν κάποιες ασήμαντες ΜΚΟ όταν αναφέρονται στους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα» (RSF) ή είναι εχθροί της Ελλάδας.

Απαντάνε δηλαδή με τον τρόπο που απαντούσαν «οι Απριλιανοί» Όταν, όπως και τότε έτσι και τώρα βλέπουν και Έλληνες εχθρούς της χώρας. Άφού και Έλληνες Ευρωβουλευτές ψήφισαν το ψήφισμα κατά της Ελλάδας. Της ελληνικής κυβέρνησης ουσιαστικά.

Αυτό που μας κυβερνά δεν είναι μια αμιγής κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάποιοι σύμμαχοί του. Είναι τα «υπολείμματα του ΛΑΟΣ» , της πάλαι ποτέ συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ, και τα ορφανά των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά είναι κι ένα μέρος της ΝΔ που μας κυβερνούν. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί αισθάνονται επιτυχημένοι με το ότι τους παρομοιάζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία.

Αλλά αν δεν αισθάνονται σίγουρα θα μπορούσαν κάτι να πιέσουν να γίνει κάτι για:

• Την εξιχνίαση της δολοφονίας καραϊβαζ.

• Για τις υποκλοπές

• Για να μάθουμε τι έγινε στο Ναυάγιο της Πύλου

• Για την ελευθερία του Τύπου. Που όπως λένε οι μη ταϊσμένοι δημοσιογράφοι: Δεν είναι πως δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης της γνώμης αλλά απόκρυψη ειδήσεων και δολοφονία χαρακτήρων

• Να συλληφθεί  αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη (ποιος άραγε είναι;) που σκότωσε τον Ιασωνα έξω από τη Βουλή

• Να διαλευκανθεί το δυστύχημα, έγκλημα ουσιαστικά, των Τεμπών

• Να μην υπάρχουν τόσες παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

• Να περιοριστεί η αστυνομική βία.

Και τόσα άλλα

Τώρα γιατί δεν κάνουν τίποτε και αφήνουν την Ευρώπη να διασύρει τόσο την Ελλάδα όσο κι αυτούς;

Κάποιοι λένε πως σε όλα αυτά είναι «μπλεγμένα» στελέχη της ΝΔ ή βγάζουν λεφτά κάνοντας διάφορες εξυπηρετήσεις στα συγκεκριμένα θέματα.

Εγώ πιστεύω πως τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν απ’ όλα τα παραπάνω περιορίσουν την αστυνομική βια αλλά κυρίως «αφήσουν ελεύθερους» τους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλειά τους που τώρα τους έχουν περιορισμένους «μπουκώνοντας τα αφεντικά τους με χρήμα», θα καταρρεύσει η κυβέρνηση  και θα «χάσουν την καρέκλα» με ότι αυτό συνεπάγεται. Και το χειρότερο είναι πως θα κινδυνέψουν να πάνε φυλακή. Μάλλον δύσκολο στην χώρα μας, αλλά σε μια άλλη χώρα «της δύσης» ΣΙΓΟΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου