Η είδηση που κυριάρχησε την περασμένη βδομάδα (16 – 21 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα) ήταν η κατάθεση της αίτησης από τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλα τα μέλη πρέπει να δηλώσουν σεβασμό στο Σύνταγμα και στο πολίτευμα της χώρας και θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 1974, που τερμάτισε τη βασιλεία στην Ελλάδα.Το επίθετο που επέλεξαν οι δύο γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος είναι τελικά το «Ντε Γκρες», ενώ συνολικά 10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας υπογράφουν την αίτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τα πέντε παιδιά του τέως βασιλιά και τα πέντε παιδιά του Παύλου.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επώνυμο θεωρούνταν από την αρχή το επικρατέστερο και το είχε επιλέξει ο θείος του τέως βασιλέως, Μισέλ, το 2004. Ο Μισελ Ντεγκρες (φωτο) πέθανε στις 28 του περασμένου Ιουλίου και ήταν πάντα κάτοικος Ελλάδας.Βέβαια συζητήθηκε πολύ για το επίθετο που πήραν. Κι αυτό γιατί στα Ισπανικά το de Grèce, Ντε Γκρες, σημαίνει της Ελλάδας. Και υπονοεί πως έχουν βλέψεις.
Κατά τη γνώμη μου δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μια που η Δημοκρατία μας, ήταν πολύ ισχυρή. Και λέω ήταν μια που η σημερινή κυβέρνησή μας, κάνει ότι της πουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τις ΗΠΑ. Και μάλιστα πραγματοποιεί τις επιθυμίες τους με μεγάλη προθυμία,
Δεν θα σήμαινε η πρώην βασιλική οικογένεια πως θέλει να καταλύσει το πολίτευμα της χώρας ακόνη κι αν ζητούσαν το πολύ κοινό στην Ελλάδα επώνυμο Βασιλιάς ή Πρίγκηπας. Βέβαια νομίζω πως αν ήμουν εγώ στη θέση των κ. Ντεγκρες πλέον, θα διέδιδα πως θα ήθελα το επίθετο Τεωσβασιλιάς (έτσι μια λέξη).
Όσο για το αν έπρεπε να δοθεί η ιθαγένεια. Φυσικά κι έπρεπε. Αφού τήρησαν ότι λέει ο νόμος. Όπως πρέπει να δίνεται σε όποιον έχει τις προϋποθέσεις με την ίδια ταχύτητα. Μια που στους Ντεγκρες δόθηκε η ιθαγένεια πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την αίτηση.
Αυτό που με ενόχλησε ότι δεν συζητήθηκε είναι πως η ιθαγένεια δόθηκε επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Και να το συνδυάσουν με το γεγονός που συνέβη επι πρωθυπουργίας του πατέρα του Κων/νου του γνωστού κι ως Αποστάτη.
Μία περίεργη διάρρηξη έγινε στο Τατόι το 1991 και μάλιστα η αστυνομία την κράτησε κρυφή για 10 χρόνια.
Η διαρρηξη του 1991
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου του 1991, τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στο άδειο, παγωμένο λόγω βαρυχειμωνιάς κτήμα Τατοΐου, καταφθάνουν έξι νταλίκες, με εννέα κοντέινερ. Σχεδόν 24 ώρες μετά, το απόγευμα της Κυριακής, αναχωρούν για το λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας βάρος 32 τόνων: τα πλέον πολύτιμα αντικείμενα της κινητής περιουσίας της πρώην βασιλικής οικογένειας.Για την ακρίβεια, δεν επρόκειτο μόνο για ανεκτίμητης αξίας έργα Τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα, έγγραφα που βρίσκονταν ανέκαθεν στο Τατόι, αλλά και για αντικείμενα που είχαν μεταφερθεί εκεί από το σύνολο των ακινήτων της βασιλικής οικογένειας. Μέσα στη νύχτα φορτώνονται στο πλοίο που αναχώρησε αμέσως για την Αγγλία. Το 2007, δηλαδή περίπου 17 χρόνια αργότερα, κάποια από αυτά εμφανίστηκαν στην πολύκροτη δημοπρασία του Oίκου Christie's.
Όσο γι’ αυτό που γράφτηκε στο Χ πως οι Ντεγκρες θέλουν να ζουν εις βάρος των Ελλήνων νομίζω πως δε θ’ αλλάξει κάτι. Όπως ζουν και συνεχίσουν να ζουν εις βάρος των Ελλήνων κάποιες πολιτικές δυναστείες.
Πηγή: lifo.gr, parapolitika.gr, protothema.gr, iefimerida.gr και ot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου