Αυτό που είπαν πως εκνευρίζει τόσο τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και τον πρωθυπουργό, είναι που η αντιπολίτευση τους κατηγορεί για διάφορα. Κι εδώ που τα λέμε δεν τα λέει μόνο η αντιπολίτευση. Κατά καιρούς γεμίζουν με διάφορα τέτοια μηνύματα τα κοινωνικά δίκτυα και πιο πολύ το Χ - πρώην twitter.
«Μας είπατε παιδεραστές λένε, μας είπατε λαθρέμπορους, μας λέτε τώρα και δολοφόνους;» Λένε τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός υγείας. Φυσικά είναι υπερβολές πως κατηγορείται για όλα αυτά σύσσωμη η κυβερνητική παράταξη.
Όμως στην ΝΔ δεν ανήκει ο Νίκος Γεωργιάδης; Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που κατηγορούν για παιδεραστία στη Μολδαβία, την εποχή που ήταν απεσταλμένος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών;
Μάλιστα επειδή αυτή είναι μια παλιά ιστορία, την εποχή που την ανέδειξε ο Κώστας Βαξεβάνης στο Documento ο μετέπειτα πρωθυπουργός φέρεται να του είπε να «καθίσει εκτός» πολιτικής για λίγο να ξεχαστεί το θέμα. Φαίνεται ακόμη δεν έχει ξεχαστεί γι’ αυτό και δεν είναι βουλευτής σήμερα ο Νίκος Γεωργιάδης
Μήπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, δεν είναι φίλος του Μητσοτάκη, έστω γνωστός. Αλλά τον τοποθέτησε καλλιτεχνικός διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Αύγουστο του 2019 έως την παραίτησή του στις 6 Φεβρουάριου 2021. Αφού είχαν προηγηθεί σειρά καταγγελιών για βιασμούς σε βάρος ανηλίκων.
Να πάμε όμως και σε μια άλλη υπόθεση. Αυτή του παιδοβιαστή του Κολωνου Ηλία Μίχο. Ήταν κι αυτός μέλος της ΝΔ που διεγράφη μετά την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης.
Την εποχή που ήταν στην επικαιρότητα η υπόθεση αυτή, ακουγόταν πως είναι «μπλεγμένα» υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Αλλά ούτε αποδειχτικέ τίποτε, ούτε ο ίδιος έκανε καμμιά καταγγελία.
Όσο για το «λαθρέμποροι» από τη πρώτη στιγμή όλοι απορήσαμε για το «μανιτάρι» κατά τη σύγκρουση των δυο ηλεκτροκίνητων αμαξοστοιχιών, κοντά στα Τέμπη. Κι απορήσαμε γιατί δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό σε καμμιά από τις δυο.
Λογικό είναι να σκεφτούμε πως ίσως να υπήρχε λαθρεμπόριο υλικού για νόθευση καυσίμων. Την άποψη αυτή την ενίσχυε το γεγονός το δυστύχημα έγινε την Τρίτη μετά την Καθαρή Δευτέρα που ήταν στις 27 Φεβρουαρίου. Βλέπεις είναι κοινώς παραδεκτό πως μέρες αργιών όλα στην Ελλάδα είναι λίγο, περισσότερο, «μπάχαλο». Τώρα γιατί οι κυβερνητικοί θεώρησαν πως φταίνε αυτοί για το λαθρεμπόριο αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Όσο όλοι φωνάζαν για παράνομο φορτίο, τόσο ενοχλούνταν κι ενοχλείτε η κυβέρνηση. Υπάρχει βέβαια και η γρήγορη αποκατάσταση του χώρου, αλλά και η αντιπολίτευση αποσυνδέει το γεγονός αυτό από το παράνομο φορτίο. Αυτή η διευκρίνηση από την αντιπολίτευση γίνεται τον τελευταίο καιρό βέβαια, αλλά τον τελευταίο καιρό επίσης διαμαρτυρήθηκαν κυβερνητικά στελέχη ότι τους λένε λαθρέμπορους.
Κάτι αντίστοιχο έχουμε και με και το θάνατο των σιδηροδρομικών μόνη της η κυβέρνηση λέει πως την κατηγορούμε πως έχει κάποια ευθύνη. Αυτό που ψιθυρίζεται στο διαδύκτυο κυρίως είναι πως τα ατυχήματα σε Λαγονήσι και Βόλο πρέπει να συνδέονται με την υπόθεση των Τεμπών. Γιατί έγιναν έγιναν λίγο πριν καταθέσουν.
Τώρα τι μπορούσαν να καταγγείλουν ένας σταθμάρχης κι ένα ανώτερο στέλεχος του ΟΣΕ; Ίσως ποιου ήταν το παράνομο φορτίο. Κι εδώ οι απαντήσεις στην υποτιθέμενη εμπλοκή της κυβέρνησης είναι οι ίδιες που έγραψα πιο πάνω . Τώρα αν θα είχαν να καταθέσουν κάτι που να θίγει ανθρώπους του ΟΣΕ και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους είναι άλλη ιστορία. Που μόνο με υποθέσεις μπορούμε να καταλάβουμε.
Κάτι αντίστοιχο είναι και με τον θάνατο του Βασίλη
Καλόγηρου. Γιατί «να τον φάνε» τον άνθρωπο; Αν η κ. Αποστολάκη έχει στοιχεία
που εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα, αν δεν
«έκανε πίσω» με τους εκβιασμούς, τώρα που έχασε τον γιο της δεν πρόκειται να
κάνει. Γιατί μια μάνα δεν έχει τίποτε να χάσει παραπάνω.
Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύω πως από μόνη της η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύεται σαν να είναι ένοχη για πολλά πράγματα. Και οι αντιδράσεις της δείχνουν ενοχή για πολλά.
Θα μου πείτε για το «μπάζωμα»; Την αποκατάσταση γρήγορα του χώρου δηλαδή, απομακρύνοντας όπως όπως βαγόνια μαζί με ότι απέμεινε από τους επιβάτες; Αντικείμενα κι ανθρώπινα μέλη; Μα εδώ εμπλέκονται κάποιοι υφυπουργοί, που θα μπορούσαν να θυσιαστούν, με το αζημίωτο οικονομικά φυσικά, να γλιτώσει η παράταξη. Να θυσιαστούν λέγοντας αυτός που θα αποζημιώνονταν, πως: «δική μου απόφαση ήταν, πάνω στον πανικό των ημερών». Δεν έγινε κι όλοι φανταζόμαστε πως η εντολή για το «μπάζωμα» δόθηκε από πολύ ψηλά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου