Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Συμπτώσεις με το 2004
και μια πρόβλεψη

Ας ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά, με πολλές πολλές ευχές σε όλους, αισιόδοξα. Παρατήρησα αυτές τις μέρες κάποιες συμπτώσεις σε σχέση με το 2004. Τις αναφέρω πιο κάτω:

* * *


Διαβάζοντας τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα βλέπω πως ο πρώτος υποψήφιος γκολκίπερ για τον Ολυμπιακό είναι ο Μιχάλης Σηφάκης. Γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος.
Θυμήθηκα λοιπόν πως την προηγούμενη φορά που «κατέβηκε» στο λιμάνι τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης το 2004 που πήραμε το Euro. Ήταν μια χρονιά που έκανε νταμπλ ο Παναθηναϊκός. Στην πολιτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Σημίτης έδωσε τη θέση του στον κ. Παπανδρέου. Λίγο μετά είχαμε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και βγήκε πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία (και κυβέρνησε ο αρχηγός της Κώστας Καραμανλής για πέντε χρόνια.
Ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε νταμπλ το 2010. Που τον Οκτώβρη του 2009 (διαρκούσες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2009 -10 δηλαδή) είχαμε και πάλι βουλευτικές εκλογές που άλλαξε την κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Και φτάνουμε στο φέτος:
Όλοι περιμένουμε βουλευτικές εκλογές την άνοιξη. Βουλευτικές εκλογές που όλα δείχνουν θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία, ακριβώς όπως το 2004 ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιέζεται να παραιτηθεί.
Ο Παναθαναϊκός ενώ είναι δεύτερος στη βαθμολογία (με 29 βαθμούς έναντι 33 του Ολυμπιακού) έχει δυο αγώνες λιγότερους (αυτούς με την Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό) που είναι σχεδόν σίγουρο θα τους νικήσει. Αρα ουσιατικά είναι πρώτος με 35 βαθμούς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατακτήσει λιπόν τον τίτλο ενώ στο κύπελλο δεν έχει αποκλειστεί (έπαιξε μόνο έναν αγώνα με με τον Αγροτικό Αστέρα και νίκησε με 1 – 0).
Αν κατέβει κι ο τερματοφύλακας της Εθνικής στο λιμάνι έχουμε και τέταρτη σύμπτωση με το 2004. Δύο πολιτικά και άλλες τόσες αθλητικά γεγονότα είναι δυνατόν γίνουν ακριβώς όπως το 2004.
Να δούμε κι άλλες συμπτώσεις, σχετικές με το Euro:
Έχουμε κληρωθεί με οικοδεσπότη την Πολωνία και ξεκινάμε την διοργάνωση στην Βαρσοβία στις 8 Ιουνίου ενώ το 2003 είχαμε την Πορτογαλία και ξεκινήσαμε το Euro στις 12 Ιουνίου (με νίκη 1 - 0)
Έχουμε κληρωθεί με την Ρωσία (ακριβώς όπως το 2004) και παίζουμε (και πάλι) τον τρίτο αγώνα του ομίλου στις 16 Ιουνίου. Το 2004 στις 16 Ιουνίου είχαμε δώσει τον δεύτερο αγώνα με την Ισπανία.
Την Ισπανία δεν την έχουμε στον όμιλό μας αλλά έχουμε την Τσεχία που αντιμετωπίζουμε στις 12 Ιουνίου.
Ο τελικός φέτος του Euro είναι στις 1 Ιουλίου στο Κίεβο. Το 2004 στις 1 Ιουλίου νικήσαμε την Τσεχία και περάσαμε στον τελικό.
Λέτε φέτος στις 1 Ιουλίου να νικήσουμε στον τελικό την Ισπανία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου