Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι αγανακτισμένοι ξανάρχονται


Ξαναεμφανίστηκαν οι αγανακτισμένοι στο σύνταγμα. Μετά από οργάνωση μέσω facebook και μόνο μαζευτήκαν 1000 περίπου άτομα. Είναι αλήθεια πω κάλεσμα έκανε και ο Real fm (φαντάζομαι ελέω Καλαμούκη και Μπαρμπαγιάννη).
Στη τηλεόραση δεν ακούστηκε, δυστυχώς, κάτι. Ούτε σαν προαναγγελία ούτε σαν είδηση. Μόνο το ίντερνετ (διάφορα site και blog).
Να δούμε πώς σχολίασε σήμερα στο fimotro ο κ. Μπάμπης Νικόπουλος:
Όσο ο καιρός ήταν καλός και η εποχή προσφερόταν για... κατασκήνωση,η πλατεία Συντάγματος γέμιζε κάθε απόγευμα από αγανακτισμένους πολίτες... Έτσι πέρασε το καλοκαιράκι με σκληρή αντίσταση κατά της Κυβέρνησης του...
Μνημονίου. Όταν ένα απόγευμα όμως έπεσαν οι πρώτες πραγματικές ''ψιλές'', οι αγανακτισμένοι έδειξαν ότι δεν ήταν και αποφασισμένοι και με συντονισμένες κινήσεις οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής τους έδιωξαν από την πλατεία...
Σήμερα είχε διοργανωθεί για το απόγευμα,συγκέντρωση αγανακτισμένων και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.Το κρύο ήταν πολύ και οι συγκεντρωμένοι μόλις 1000 άτομα,οι οποίοι μάλιστα δέχτηκαν για μία ακόμα φορά τα παγωμένα γκλομπς των αστυνομικών και σκορπίστηκαν.Πάλι δεν ήταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι.

Δυστυχώς με κινήματα life style,δε αντιμετωπίζεται η μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η χώρα κατά της εθνικής της κυριαρχίας,μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο ένα κίνημα αποφασισμένων πολιτών, για συγκρούσεις σώμα με σώμα και μέχρι τελικής πτώσης,μπορεί να φέρει τη λύτρωση.
Όλα τα άλλα κινήματα,είναι για το δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαφορετική είναι η άποψη του γνωστού πιτσιρίκου σε χθεσινό του σχόλιο στο site του.
Την πρώτη Κυριακή της χρονιάς την πέρασα με την οικογένεια. Την δεύτερη με φίλους. Την τρίτη στο Σύνταγμα. Σε φιλικό κλίμα. Ήταν η πρώτη μεγάλη διαδήλωση της χρονιάς στο Σύνταγμα – δεν ήταν, βέβαια, και πολύ μεγάλη αλλά θα μεγαλώσει. Πολλά νέα στοιχεία δεν υπήρχαν στη χτεσινή διαδήλωση αλλά, όταν τα ΜΑΤ έκαναν το γνωστό Π για να μας απωθήσουν και να αδειάσουν την Αμαλίας, ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα «Κου-λού-ρης, Κου-λού-ρης».

Μαζί του συμφωνεί και η δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή που έγραψε χθές στο blog της σε φωτορεπορτάζ της απ’ όπου και οι φωτογραφίες

Αγανακτισμένοι 2012-Οι Ελληνάρες δεν σηκώνονται απο τον καναπέ τους...
Έπειτα από αρκετούς μήνες αποχής, οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά... χωρίς τη μαζικότητα των καλοκαιρινών συγκεντρώσεων. Ωστόσο δεν λείπει η ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και περίπου 1.000 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.
Η συγκέντρωσή τους άρχισε λίγο πριν τις 17:00 της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας.
Νωρίτερα έφτασε και μηχανοκίνητη πορεία.
Σε άλλη δημοσίευση της δημοσίευσε και το πως τέλειωσε η βραδιά:
Τα ΜΑΤ… έπιασαν δουλειά: 3 συλλήψεις και ξύλο στους Αγανακτισμένους

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος όπου λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Κυριακής επικράτησε ένταση μεταξύ των Αγανακτισμένων και των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Αγανακτισμένοι είχαν ξαπλώσει στην Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση των οχημάτων.
Αμέσως τα ΜΑΤ του Παπουτσή έπιασαν δουλειά και απώθησαν το κόσμο με γκλομπ και ασπίδες προς την πλατεία και η λεωφόρος δόθηκε στην κυκλοφορία.
Όπως και την αντίδραση του τεως (πρωθυπουργού) Γιωργου Παπανδρέου
AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Oι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και ο Παπανδρέου κάνει spa στη Μ.Βρετανία
Την ώρα που περίπου χίλιοι αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωναν αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος και βρίσκονταν αντιμέτωποι με ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ περνούσε την πόρτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.
Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής, ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας, πέρασε την πόρτα του ιστορικού ξενοδοχείου προκειμένου να κάνει… spa! Εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και στους πολίτες που διαδήλωναν, πολλοί εκ των οποίων είχαν ξαπλώσει στη λεωφόρο Αμαλίας, αποκλείοντας έτσι τη διέλευση των οχημάτων. Μάλιστα, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, οι αστυνομικές δυνάμεις ελάμβαναν εντολές να διαλύσουν τους διαδηλωτές, προκαλώντας τραυματισμούς στις τάξεις των αγανακτισμένων πολιτών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντασης και της επιθετικότητας των αστυνομικών δυνάμεων, ο Γιώργος Παπανδρέου, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις, εισήλθε απαρατήρητος από τους διαδηλωτές στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να απολαύσει ένα χαλαρωτικό δίωρο στη σάουνα του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική ενέργεια, από τον άνθρωπο που έφερε στο χείλος της καταστροφής τη χώρα και παρέδωσε τα κλειδιά της στους κάθε λογής κερδοσκόπους.
Υπενθυμίζεται ότι ο κος Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο Λονδίνο, την ώρα που τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν “στο κόκκινο” και η χώρα έμπαινε ακόμα βαθύτερα στο τούνελ της οικονομικής κρίσης.
Οι αγανακτισμένοι πάντως θα συνεχίσουν πολύ αργά χθες το βράδυ στο facebook εμφανίστηκε (στο group
http://www.facebook.com/aganaktismenoisyntagma
)
το εξής μήνυμα
Η "κυβέρνηση" σήμερα μας απέδειξε το πόσο μας φοβάται. Πόσο φοβάται την αχρωμάτιστη λαϊκή κατακραυγή. Τη φοβάται γιατί δεν μπορεί να την καθοδηγήσει & επειδή ξέρει πόσο δίκιο έχουμε & πόσο ένοχοι είναι οι ίδιοι. Μη τους κάνουμε τη χάρη, κάθε Κυριακή στις 16:00 να είμαστε στην πλατεία Συντάγματος όλο και περισσότεροι. Ζητάμε απλά ΕΚΛΟΓΕΣ, τίποτα λιγότερο. Έχουμε σίγουρα πολλά άλλα προβλήματα αλλά αυτοί δεν μπορούν και δε θα λύσουν κανένα. Οπότε ΕΚΛΟΓΕΣ να πάνε σπίτια τους (για αρχή).

Να ευχαριστίσω την κ. Δεμεντή για την δουειά που έκανε για τις υπέροχες φοτογραφίες που έχει στο blog της που πήρα μερικές (μπείτε και δείτε τις είναι όλες πολύ καλές)



Πηγές:

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html



http://pitsirikos.net/2012/01/σύνταγμα-15-ιανουαρίου/



http://ioannadementi.blogspot.com/2012/01/2012.html


http://ioannadementi.blogspot.com/2012/01/3.html



http://ioannadementi.blogspot.com/2012/01/o-spa.html



http://www.facebook.com/aganaktismenoisyntagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου