Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το χθεσινό (στις 8/2) κακό
θέατρο και η «νίκη» του Giorgos

Μια κακοστημένη παράσταση είδαμε να «παίζετε» μπροστά στα μάτια μας απο χθες (8/2) το απόγευμα.. Εμφανιζόταν ένας ένας οι πολιτικοί αρχηγοί λεγοντας το παραμυθάκι τους. Τι Καβάφη ακούσαμε τι Beatls τι για συμφωνία αλλά για μια μάχη τι τι τι.
Αυτά στις 1 το βράδυ όταμ έμπαιναν στου Μαξίμου οι δήμιοι της τρόικας για να δούνε τον κ. Παπαδήμο.
Σήμερα το πρωί στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές άρχισε να φένετε που κατέληξαν και που διαφώνησαν
Συμφώνισαν (η κ. Χριστινα Κοψινη λέει στην Καθημερινή συζήτησαν, αλλά αφού διαφώνησαν μόνο στις συντάξεις, συμφώνισαν) σε:
- Μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές συντάξεις από 1.1.2012, με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκατ. ευρώ).
- Περικοπή 15% στις συντάξεις που χορηγούν τα κύρια ταμεία ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών, καθώς και 7% μείωση στις συντάξεις που χορηγεί το ΝΑΤ.
- Οι παρεμβάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν το εφάπαξ αναβάλλονται για τα τέλη Ιουνίου, αφού επανεξεταστεί η οικονομική τους κατάσταση.
- Αναθεώρηση του συστήματος συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί από τον Μάρτιο ένα νέο ενιαίο σύστημα είσπραξης και ελέγχου ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Το νέο σύστημα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.
- Σημαντικές περικοπές προβλέπονται στο μη μισθολογικό κόστος που αφορά ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, την Εργατική Εστία και τον ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προτείνεται να γίνει ως εξής:
- Με την κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας. Από το κλείσιμο των οργανισμών θα εξοικονομηθεί η εισφορά 2% και καταργείται η συνδικαλιστική εισφορά που καταβάλλεται μέσω της Εργατικής Εστίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για σοβαρή μεταβολή που θα οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού και αποδέσμευση κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς οι οργανώσεις θα πρέπει να στηριχθούν σε συνδρομές μελών και κοινοτικά προγράμματα. Σε αυτό το θέμα έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις από τον κ. Αντ. Σαμαρά.
- Με περικοπή κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό, προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων
Δηλαδή μόνο οι συντάξεις είναι;
Τελικά ο κ. Giorgos Papandreou αποδικύετε μεγάλος μάστορας.
Έβαλε τον εσωκομματικό του αντίπαλο υπουργό εκει που τα είχε κάνει σκ... ο κ. Παπακωνσταντίνου κι παρατήθηκε βάζοντας στην κυβέρνηση του κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη βάζοντας πρωθυπουργό έναν πρωην τραπεζίτη νουμερο 2 την εποχή που γινόταν η κατάντια μας.
Έτσι στο 8% που έχει (δημοκοπικά) αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα το ακολουθήσει σύντομα η ΝΔ κι έτσι είναι ανοιχτός ο δρόμος για την αριστερά και την Χρυσή Αυγή, αφού ο κ. Καρατζαφέρης μπηκε μόνος του στη παγίδα όπως και η κ Μπακογιάννη


Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_09/02/2012_471808

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου