Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η βύθιση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ενώ ενισχύονται τα «άκρα»


Χθες παρουσιάστηκε από τον Σκάι (από σήμερα μπαίνει στο παιχνίδι και η «Καθημερινή» τα ευρήματα της public issue για τον Φεβρουάριο.
Εκτός θεωρώ πως έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως η καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ, νομίζω πως δείχνει την επιτυχία της τρόικας στην ενίσχυση των ακραίων κομμάτω (τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς). Βρήκα στο taxalia.blogspot.com συγκριτικά στοιχεία με ένα χρόνο πριν (Φεβρουάριο 2011). Εκεί βλέπουμε/
Το ΠΑΣΟΚ να έχει πάει από το 38% στο 8% (αν και είναι τέτοια η πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος το βλέπω μεγάλο το περυσινό ποσοστό αλλά ας το θερίσουμε σωστό, κάνοντας μια παρατήρηση στον Σκάι να βάζει και προηγούμενα στοιχεία για σύγκριση στο site).
Τη ΝΔ να κερδίζει λίγο από το 30,5% στο 31% (εξηγώ τη μικρή άνοδο στο ότι πιστεύει ο κόσμος πως θα κάνει τα ίδια κι αυτή αν βγει πρώτο κόμμα, με πιο πολλές αντιστάσεις αλλά με τα ίδια αποτελέσματα)
Η Δημοκρατική Αριστερά στο 18% από 2,5% πέρυσι. (Εδώ νομίζω πως θεωρούν, καλώς ή κακώς θα δείξει το κόμμα του κ. Κουβέλη προθάλαμο του ΠΑΣΟΚ όπως θεωρούσαν, δικαιολογημένα, μέχρι πρόσφατα τον Συνασπισμό)
Το ΚΚΕ με μικρή άνοδο από το 10,5% στο 12,5% (θεωρώ και λόγω της γενικής άρνησης όπως της σωστής πρότασης του κ. Τσίπρα)
Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4,5% στο 12% (Αν κι εδω πιστεύω πως είναι λάθος το 4,5% αλλά δεν παύει να δείχνει πως ο κόσμος θέλει μια αριστερή στροφή της χώρα και είναι οι προτάσεις του κ. Τσίπρα που του δίνουν αυτό το ποσοστό.
Το ΛΑΟΣ έπεσε από το 6% στο 5% (που εδώ είναι το κόστος της εισόδου στη αντιλαϊκή κυβέρνηση)
Οι οικολόγοι είναι σταθεροί από το 3% στο 3,5% (δεν φαίνεται να κάνουν τίποτε, ούτε υπέρ ούτε κατά της κυβέρνησης ή του λαού)
Οσο για τη Δημοκρατική συμμαχία είναι σταθερή στο 2% (λόγω ότι ακούγεται η αρχηγός της, Ντόρα Μπακογιάννη, που αποδοκιμάζετε όπου σταθεί και βρεθεί λόγο της στήριξης που παρέχει στη κυβέρνηση χωρίς μάλιστα να συμμετέχει.
Ερχόμαστε στη Χρυσή αυγή που πρέπει ευχαριστήσει τον κ. Καρατζαφέρη που ουσιαστικά αυτός της έδωσε το 3% με την είσοδό του στην κυβέρνηση, βγάζοντάς τη απο τα λοιπά κόμματα,
Η Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά από το 1% που είχε μπήκε στα λοιπά κόμματα που έχουν 5 % κι απορώ γι’ αυτό. Γιατί κύρια έκφρασή της είναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει έδρα σε κάποια νομαρχιακά συμβούλια όπως την πόλη μας την Λάρισα αλλά και ο πρώην Σπίθα (νυν Ελαδα του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη που αν και λέει πως δε θα κατεβεί σε εκλογές πολύς κόσμος δηλώνει πως θα τον στήριζε) όπως και το Αρμα Πολιτών του κ. Δημαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου