Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι φήμες που διασπείρουν οι Παπαδήμος
Σαμαράς& Βενιζέλος καταστρέφουν την Ελλάδα

Από το Μάρτη του 1987, που υπήρξε η ελληνοτουρκική κρίση με το Σισμίκ που με μαεστρίες κινήσεις απέτρεψε την σύρραξη ο Ανδρέας Παπανδρέου, κάθε φορά που ακούγατε πως θα μας έρθει κάτι κακό οι Έλληνες τρέχουμε κι αδειάζουμε τα Super Market από γάλα μακαρόνια και ρύζι.
Ως τώρα οι απειλές ήταν ο πόλεμος και σ’ αυτό συντελούσαν κυρίως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυρίως οι τηλεοράσεις.
Υπάρχουν μερικές φορές που κυρίως αμόρφωτοι συμπολίτες μας πιστέψαν σε διαδώσεις περί σεισμού. Όσο αστείο και να φαίνεται έδιναν βάση σε φήμες. Το είπε πχ μια τσίγκινα, βλέπει για καιρό κάποιος άσχημα όνειρα ή δυσφορία κάποιων ανθρώπων ή ζώων όπως και παρατεταμένος καύσωνας. Είναι τόσα τα «σημάδια» όπως και τα δελτία ειδήσεων άρχισαν να κάνουν την τρίχα τριχιά με τις αναλύσεις που σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε τέτοιους εφόδους για τον φόβο της πείνας. Βλέπεις αν κι έχουν περάσει εβδομήντα χρόνια από την κατοχή ακόμη την πείνα φοβόμαστε.
Το Σάββατο σε μια κλασική μου επίσκεψη σε τοπικό Super Market, που ανήκει σε μια από τις αλυσίδες που «μαδά» τους Έλληνες, παρατήρησα πολλούς να παίρνουν τρόφιμα (γάλατα, μακαρόνια, ρύζι). Δε μου φάνηκε παράξενο.
Το ίδιο παρατήρησαν κι άλλοι συνθαμώνες τις καφετέριας που συχνάζω και μάλιστα σε διαφορετικές αλυσίδες.
Στο μυαλό μου ήρθαν μετά απ’ τα λεγόμενα τους τα διαγγέλματα των κυβερνώντων την Ελλάδα. Από τον κ. Παπαδήμ(ι)ο, ως του κ.κ. Papandreou, Σαμαρά, και Βενιζέλο για τις επίπτωσης της χρεοκοπίας.
Θυμήθηκα κα ο τα σιγόντα των τηλεοράσεων και κατάλαβα πως αυτός είναι ο λόγος. Ακόμη μια κρίση.
Τώρα περιγράφουν την κόλαση λέγοντας πως θα «πέσει» ο κόσμος «σαν μελίσσι» στις τράπεζες να πάρουν τα λεφτά τους και οι Τράπεζες δε θα έχουν ρευστό.
Είναι αλήθεια πως (όπως είπε ο κ. Βενιζέλος) 48 δισ. βρίσκονται «στα στρώματα κρεβατιών». Μάλλον δεν είναι όλη η αλήθεια, αλλά μέρος των 48 αυτών δισ. Τα υπόλοιπα πήγαν να συντηρηθούν οι οικογένειες με την ακρίβια που επικρατεί και την φοροεπιδρομή που μας μαστίζει. Έτσι ο σώφρων Έλληνας όχι μονο δεν ξοδεύει αλλά κουμπώνεται συνέχεια. Και κάνει επιδρομές στα Super Market (γιατί δεν θα έχουμε να εισάγουμε) και τα ΑΤΜ αδειάζει όπως στην Πάτρα που τα άδειασαν λέει το Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς που δεν άνοιξε και το επάγγελμα του φαρμακοποιού, γιατί πιστεύω διαβεβαιώνουν οι φαρμακοποιοί τους πελάτες τους πως δεν θα υπάρξει έλλειψη φαρμάκων. Γιατί αν μπουν στα Super Market κάποια φάρμακα ή υπάρξουν Super Market φαρμάκων σε τέτοιες ανεύθυνες φήμες θα γινόταν επιδρομή κι εκεί με αποτέλεσμα να αδειάσουν. Και κάθε σπίτι μακροχρόνια ασθενούς που τα χεριάζετε θα γίνει φαρμακαποθήκη, εδώ ορισμένα είναι τώρα, αντιβιοτικών Με συνέπεια κάποια στιγμή ή να καταλήξουν στις χωματερές ή στην κοιλιά των πασχόντων ενώ έχουν λήξει με απρόβλεπτες συνέπειες.
Κάτι πρέπει να γίνει με τις φήμες που διαδίδουν αυτοί οι άνθρωποι που κατατρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό με απρόβλεπτες συνέπειες και στην ψυχικη υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου