Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ένας Ναζί πρόβλεψε το σήμερα


Κοιτάζοντας το internet τη Δευτέρα, έπεσα πάνω στο παρακάτω δημοσίευμα-σχόλιο της «Ελευθεροτυπίας» της Τρίτης 9 Μαϊου 1995.
Δείτε και μόνοι σας και εντυπωσιαστείτε (όπως εγώ)

* * *


Η προφητεία ενος Ναζί
Β’ Παγκόσμιος πόλεμος 50 χρόνια μετά. Και ανατρέχουμε 50 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο της εποχής εκείνης, που αναδημοσιευόταν στην εφημερίδα «Ελυθερία». Μόλις έχει λήξει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν αξιωματούχο της γερμανικής Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: "Kαι τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;"
Ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσει κανείς, ξανακοιτάει πολλές φορές την ημερομηνία του κιτρινισμένου τόμου του αρχείου που έχει καταγραφεί η συνέντευξη αυτή, μήπως κάνει λάθος και η συνέντευξη δεν έχει δοθεί πριν 50 χρόνια το 1945, αλλά είναι σημερινή!!!
Οι λαοί-απάντησε ο Γερμανός ναζί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξ' άλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών(!).
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ(!). ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(!). ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΑ(!).
Τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: "Και όμως νικήσαμε"!!!!!
No comment
ΜΑΡ.ΠΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου