Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η επίθεση των Anonymous
στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ήταν μια «καταπληκτική Παρασκευή». Ετσι περιέγραφαν την περασμένη Παρασκευή (04/02) οι χάκερς «Anonymous» μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, και απειλούν με νέες επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εφόσον η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει το Σύμφωνο ενάντια στην Ανταλλαγή πλαστών προϊόντων ACTA.
Γύρω στις 6 το πρωί οι «Anonymous» χτύπησαν την ιστοσελίδα του υπουργείου, μπλοκάροντας τη λειτουργία της και ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η οργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεγήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα εσείς τη σκοτώσατε... Είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό»
«Αυτή η καταπληκτική Παρασκευή ξεκίνησε με την ιστοσελίδα www.ministryofjustice.gr να έχει παραμορφωθεί από τους Anonymous. Μπορεί μόνο να γίνει καλύτερα από εδώ!», ανέφεραν μέσα από το λογαριασμό τους στο Twitter, @YourAnonNews, ανακοινώνοντας την κυβερνοεπίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η κυβερνοεπίθεση της ομάδας Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι η πρώτη, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Twitter, οι ίδιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, την 1η Φεβρουαρίου.
Η ομάδα χάκερς «Anonymous» έχει τις «ρίζες» της στο φόρουμ 4chan που δημιουργήθηκε το 2003, όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και φωτογραφίες ανώνυμα, δημιουργώντας μία μαζική διαδικτυακή κοινότητα χρηστών. Με το φόρουμ αυτό γεννήθηκε μία νέα κουλτούρα.
Από το 2008, οπότε δρουν οι «Anonymous», έχουν συνδεθεί με την έννοια των ακτιβιστών χάκερς (hacktivism) που δρουν συλλογικά σε διεθνές επίπεδο αναλαμβάνοντας διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες συχνά σε αντίποινα κατά των κινήσεων ψηφιακής αντι-πειρατείας, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και υπέρ της ελευθερίας ανταλλαγής πληροφοριών. Πρόσφατα το CNN χαρακτήρισε τους «Anonymous» ως έναν από τους τρεις κύριους διαδόχους του WikiLeaks.
Δεν είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Anonymous» και από ότι φαίνεται η ομάδα λειτουργεί χωρίς αρχηγούς. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι μάσκες και μότο τους η φράση «We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us» («Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε»).
Μία από τις πιο συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις των «Anonymous» πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στις ιστοσελίδες πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών που θεωρήθηκαν εχθρικές προς τον ιστότοπο Wikileaks και τον ιδρυτή του. Σε αυτές συγκαταλέγονταν οι ιστοσελίδες της Mastercard, που είχε σταματήσει να δέχεται δωρεές για το Wikileaks, το Amazon που ανακάλεσε τη χρήση των σέρβερ του και το PayPal, που επίσης σταμάτησε να δέχεται δωρεές.
Πρόσφατα οι χάκερς «Anonymous» πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει την ιστοσελίδα διανομής αρχείων Megaupload.com. Στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και των Ενώσεων Κινηματογραφικής Βιομηχανίας «Motion Picture Association of America» και Δισκογραφικής Βιομηχανίας «Recording Industry Association of America».
Το video θα το δείτε εδώ

Πηγή: http://prezatv.blogspot.com/2012/02/anonymous_03.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FzDhNz+%28%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου