Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο ανασχηματισμός 10 μέρες
μετά την παραίηση Παπουτσή

Στο τέλος Φεβρουαρίου παραιτήθηκε ο κ. Χρήστος Παπουτσής από υπουργός προστασίας του πολίτη (προστασίας από τον πολίτη όπως εξελίσσεται η θέση). Προχθές (6/3) τελικά μπόρεσε ο κ. Παπαδήμος να τον αντικαταστήσει επαναφέροντας στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ τον κ. Χρυσοχοϊδη που θεωρείτε επιτυχημένος. Και μάλλον γιατί επί ημερών του έσκασε η βόμβα στα χέρια του κ. Σάββα Ξηρού ώστε να συληφθεί μετά η 17 Νοέμβρη.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος δεν διάβαζε το τι ψήφιζε στην Ελληνική Βουλή ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Κι έτσι η θέση του έμεινε κενή.
Τοποθέτησε λοιπόν ο δοτός πρωθυπουργός μας εκεί την κ. Διαμαντοπούλου επειδή ξέρει από ευρωπαϊκά θέματα να βάλει μπρος την ανάπτυξη της χώρας μας.
Η κ. Διαμαντοπούλου γνωστή και ως υπουργός της φωτοτυπίας από το ένα έργο της στο υπουργείο Παιδείας, να κοντεύει να βγει η χρονία και να μην έχουν πάει στα σχολεία της χώρας τα βιβλία, (το άλλο μεγάλο της κατόρθωμα είναι να διαλύσει τα σχολεία στη επαρχία) έκανε επί χρόνια επίτροπος στης ΕΕ. Και ξέρει τα ευρωπαϊκα θέματα και το πως δουλεύει η Ευρώπη, γι’ αυτό τον λόγο λέει την πιστεύθηκε ο κ. Παπαδήμος. Τα έργα της όμως στο υπουργείο Παιδείας όμως δεν προϊδεάζουν για πετυχημένη υπουργική θητεία. Όμως να την θέλουν οι Ευρωπαίοι κι ο εδώ αντιπρόσωπός τους (Παπαδήμος) σημαίνει ότι αυτή διαβάζει (όχι όπως ο προκατοχός της) τα manual και ακούει.
Τη θέση της τοποθετήθηκε ο κ. Μπαμπινιώτης γλωσσολόγος, φιλόλογος, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδιαίτερα γνωστός λόγω του λεξικού της νέας ελληνικής γλώσσας που κυκλοφόρησε το 1998. Βέβαια το ΚΚΕ αντιδρά στο πως εξηγεί κάποιο αρκτικόλεξο (ΕΑΜ ή ΕΛΑΣ) αλλά δεν πολυθυμάμαι την ιστορία της κόντρας.
Αυτό που θέλω να αναφέρω πως θεωρώ τη τοποθέτηση του κ. Μπαμπινώτη πολύ σωστή. Με τη διαφορά είναι άνθρωπος που έχει γνώση για την Παιδεία κι έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί από μια κυβέρνηση μακράς πνοής κι όχι ως υπερησιακός υπουργός που ουσιαστικά είναι μια και οι εκλογές θα γίνουν (όπως διαρρέουν τον Μαϊο). Και φυσικά έπρεπε να είναι σε μια κυβέρνηση που να κυβερνά στο όνομα και προς το συμφέρων του λαού κι όχι των τραπεζιτών.
Δυστυχώς, γι’ αυτόν και για μας αν θέλει να δουλέψει, η υπουργοποίησή του αυτή θα τον κυνηγά σ’ όλη του τη ζωή όπως κυνηγά τον κ. Παπουτσή το Ναυάγιο του Σάμινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου