Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Άρχισε η προεκλογική περίοδος

Ψηφίστηκε χθες η δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το μνημόνιο2. Έτσι η κυβέρνηση επιτέλεσε το έργο της, καταστροφικό κατ΄εμέ, κι άνοιξε ο δρόμος για τις βουλευτικές εκλογές.
Οι ημερομηνίες που ακούγονται είναι τρεις. Η 29η Απριλίου, η 6η Μαΐου και η 23η Μαΐου. Όποια είναι πολύ κοντά ώστε να θεωρώ πως έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο.
Μια εκλογική περίοδο γιατί θα είναι πολύ διαφορετική απ’ όλες αυτές που ζούμε ως τώρα. Βασικό είναι πως δε θα υπάρχουν υποσχέσεις μια που την πολιτική μας την καθορίζει πλέον το μνημόνιο 2 ως καλά παραδομένη χώρα και πλέον οι δυνάμεις που (θεωρούν πως) θα νικήσουν δεν έχουν την δυνατότητα να πουν για πολιτικές μια που καθένας θα λέει μ αυτό δεν προβλέπετε απο τον οδικό χάρτη (όπως έλεγε τις πολιτικές του 1ου μνημονίου ο George, ο πρωην πρωθυπουργός μας ντε).
Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι πλέον τα πολιτικά πάνελ ως τις εκλογές. Και θα έχουν ενδιαφέρον γιατί θα είναι αλύπιτο το «ξύλο που θα τρώνε» οι προσκήμενοι στο ΠΑΣΟΚ πολιτικοί τόσο απ’ τους συνομιλητές τους όσο και από τους δημοσιογράφους. Μια πρόγευση πήρα σήμερα το πρωί με τον κ. Παπακωνσταντίου να «δέρνεται ανηλεώς» από τον κ. Παπαδάκη και τον καθηγητή πολιτικής επιστήμης κ. Κοντογιώργη, κυρίως απ’ αυτόν. Με την μέγιστη προσβολή που του έκανε λέγοντάς του. «Καλά δε με ξέρετε; Όχι προσωπικά αλλά είστε υποχρομένος να ξέρετε τους συνδέλφους μου όπως να ξέρετε τους συνταγματολόγους και τους οικονομολόγους, όπως κι όλους τους καθηγητές που μπορούν να σας κρίνουν. Οχι τους μαθηματικούς δεν είστε υποχρεωμένος να τους ξέρετε.»
Μέχρι και τη δήλωση του κ. Σαχινίδη στους κ.κ. Αρβανίτη & Μπιζόγλη ξέθαψαν μετά από παρέμβαση του Λαρισαίου πολιτικού, που προσπαθούσε να κλείσει το τηλέφωνο μόλις είδε τα δύυσκολα.
Τα ίδια έπαθε, όπως είδα πολύ λίγο και ο κ. Κουτρουμάνης από τον κ. Οικονομέα στο φιλικό Mega.
Πάντως το σίγουρο είναι πως δε θα πλήξουμε αυτή την Ανοιξη. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το ποιοι θα δαρθούν. (Οι του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κατά 50%, 30%, 10% και αριστερά άλλο 10%).
Τα άλλα κόμματα για τη συμμετοχή τους στη κυβένηση Παπαδήμου και η αριστερά για τα χάλια της Ελλάδας (απεργίες και διεκδικήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου