Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μόνο ο κ. Μπαμπινιώτης διασώθηκε

Κάθε φορά που βγαίνει σε κάποιο κανάλι ο κ. Μανώλης Γλέζος πολύ σωστά παρατηρεί πως στην παρέλαση τουλάχιστον στην Αθήνα που γίνεται, στο Σύνταγμα, οι επίσημοι έχουν στραμμένα τα νότα τους (να μη πω τίποτε άλλο) στον άγνωστο στρατιώτη. (Εγώ τον είδα δυο φορές στην εκπομπή του κ. Παπαδακη).

Η παρατήριση ενός από τους τελευταίους εν ζωή ήρωες μας κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με προβλημάτισε.
Πιστεύω πως προβλημάτισε και τον καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη που στην παρέλαση των μαθητών εν όποιων του (κι εν όποιων των αστυνομικών, όπως αποφάσισε ο υπουργός προστασίας απ’ τον πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης δικαιώνοντας τον τίτλο του) κάθισε στραμμένος προς τη μεριά από την οποία έρχονται οι παρελαύνοντας. (πάνω φωτο)
Το χάρηκα, το μόνο θετικό απ’ την παρέλαση στην καγκελόφραχτη Αθήνα.
Πίστεψα πως είναι απόφαση τη κυβέρνησης η στάση του και ήταν το πρώτο μπράβο που της είπα μετά από πέντε μήνες λαθών.
Χθες (Κυριακή 25/3) είχαμε την παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων.
Πάλι μπροστά σε αστυνομικούς αλλά και μπροστά στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Προς έκπληξή μου ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας καθόταν στη πολυθρόνα του (στον θρόνο του θα έλεγα) με την πλάτη του στραμμένη στον Αγνωστο στρτιώτη (κάτω φωτο). Έτσι κατάλαβα πως δεν ήταν απόφαση της κυβέρνησης η στάση του κ. Μπαμπινώτη. Κι απ’ εδώ θέλω να του δώσω τα εύσημα για την κίνηση του αυτή.

Για τον κ. Παπούλια τι μπορώ να πω. Ο άνθρωπος που παρεξηγήθηκε και βούρκωσε, όταν το φωνάζαν «προδότη» οι Θεσσαλονικείς στις 28 του Οκτώβρη δεν ακολούθησε την στάση του υπουργού της Παιδείας δείχνοντας οτι σέβετε την ιστορία τις πατρίδας μας.
Βλέποντας και τις αντιδράσεις του το δύσκολο αυτό καιρό, μην αντιδρώντας στα ααράδεκτα οικονομικά μέτρα, μην απαντώντας σ’ όλους αυτούς που μας ξεφτίλιζαν (εκτός από την τελευταία δήλωση κατά του Σόιμπλε και κατά των Ολλανδών και Φινλανδών εννοώντας τις κυβερνήσεις τους ) και μη συμβουλεύοντας ως πιο έμπειρος του πρωην πρωθυπουργό μας κ. George Papandreou και υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν περιφερόταν ανα τον κόσμο λέγοντας «πόσο απατεώνες είμαστε» και «με πιο υπερωκεάνιο νιώθουν πως κυβερνούν».
Μ’ όλα αυτά και τη χθεσινή του αντίδραση δείχνει πόσο λίγος είναι για τη θέση αυτή που του έδωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής, κάνοντας, όπως πιστεύω και αποδεικνύεται, το μεγαλύτερο λάθος στη πεντάχρονη πρωθυπουργία του.
Κύριε Παπούλια διαδεχτήκατε τον καλύτερο πρόεδρο της Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης, τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Είναι φυσικό να μην μπορείτε να τον συναγονιστείτε. Κάντε όμως μια προσπάθεια κι αν δεν μπορείτε (όπως φαίνεται)ακολουθήστε τα πατήματα άλλων όπως ο κ. Μπαμπινιώτης να μην εκτίθεστε τουλάχιστον και ξαναβουρκώνετε όταν σας ξανααποκαλέσουν προδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου