Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Βουλγαρικά χωριά θέλουν να γίνουν Ελληνικά



Πολλές φορές γίνεται λόγος για ανθρώπους που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Και δυστυχώς πολλοί φεύγουν (Έχω και προσωπικό παράδειγμα).
Οι Ευρωπαίοι (η τρόικα κυρίως) θέλει να κάνει τους Ελληνες εργαζόμενους να αμείβονται σαν τους Βούλγαρους, και τονίζεται πολύ αυτός ο κίνδυνος,
Να δούμε και τα βουλγάρικα χωριά που θέλουν να γίνουν ελληνικά.
* * *

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρεται σε δυο βουλγαρικά χωριά στα σύνορα με την Ελλάδα που επιθυμούν να γίνουν ελληνικά!...
Με τίτλο «Το ελληνικό όνειρο των δύο βουλγαρικών χωριών» η εφημερίδα αναφέρεται στα χωριά Tsrantcha (πάνω αριστερά) και του Brashten (κάτω δεξιά), όπου οι κάτοικοί τους επιθυμούν να προσαρτηθούν στην Ελλάδα! Οι ίδιοι δηλώνουν πως θέλουν να... αλλάξουν κράτος γιατί δεν αντέχουν άλλο τη διαφθορά της Βουλγαρίας!

Κάπου στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, τα δύο χωριά, που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα».

«Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία» αναφέρουν στο σχετικό σημείωμα με τις υπογραφές των κατοίκων.
Ο λόγος αυτής της δυσαρέσκειας έχει να κάνει με τους τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι χάθηκαν στα χρόνια του κομμουνισμού. Έκτοτε οι χωρικοί μάταια προσπαθούν να αποδείξουν πως η γη που οργώνουν για πολλές γενιές είναι δική τους.

Ξεχασμένοι από τον Θεό, οι Βούλγαροι κάτοικοι των χωριών, δουλεύουν τη γη τους, αλλά ανήμποροι να αποδείξουν ότι εδώ και γενιές το χώμα τους ανήκει, πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

«Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς», αναφέρει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.



Αναδημοσίευση:  http://www.loutrakiblog.gr/2012/11/blog-post_8476.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου