Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Όταν Μειμαράκης και Στουρνάρας κάνουν troll



Στη γλώσσα των κοινωνικών δικτύων, facebook και twitter έχει καθιερωθεί ο ρόλος troll. Μιλάμε για μια ανάρτηση που κάνει κάποιος τελείως άσχετη με το θέμα κι έτσι η συζήτηση εκτροχιάζεται.
Έτσι ακριβώς έκανε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία για να περάσει κακήν κακώς το τρίτο (από το 2010 μνημόνιο). Τελικά κατάφερε να το περάσει με 153 ψήφους ενώ έχει 179 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Κι εξηγούμαι. Το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Καμμένο κατέθεσαν αίτημα για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος το βράδυ ήταν το ίδιο κείμενο που συνέταξε ο κ. Παυλόπουλος στο γραφείο του κ, Σαμαρά για την αντισυνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου τον Μάη του 2010.
Βέβαια και η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση είχε δει πως εκείνη τη στιγμή είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Αλλά δεν είναι αυτό λάθος της κυβέρνησης που μια ημέρα που, όπως λέει, παίζεται το μέλλον της Ελλάδας αφήνει στην αρχή της συζήτησης την πλειοψηφία με λιγότερους βουλευτές στην αίθουσα; Εδώ που τα λέμε κάθε στιγμή.
Κι έγινε η ψηφοφορία δι’ εγέρσεως και ο κ Μεϊμαράκης λανθασμένα, ίσως εν γνώση του είπε απορίπτετε η ένσταση. Χαμός μέσα στην αίθουσα. Παμε για ονομαστική ανε δεν αναγνωρίζετε την απόφαση διακόπτουμε για 10’. Λέει ο πρόεδρος. Διακοπή έγινε 1,5 ώρα (που να τους μαζέψουν από τα ξενοδοχεία τα σπίτια κι από τα καφενεία σε 10’ τους βουλευτές. Να καταψηφίσουν την αντισυνταγματικότητα. Χάθηκε λοιπόν το πρωινό.
Η συζήτηση άρχισε να μπαίνει στο δρόμο της.
Κατά της 7 το απόγευμα ο κ, Στουρνάρας την ξανα εκτροχίασε. Χωρίς λόγο και τελείως απρόκλητα ανακοίνωσε τροπολογία για μείωση των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής. Απεργία οι υπάλληλοι, διαφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες μια που τα εργασιακά αυτών των υπαλλήλων δεν είναι και τόσο «καθαρά» (αν είναι άρθρο του Συντάγματος κλπ). Το πήρε πίσω ο διορισμένος υπουργός λοιπόν καταγγέλλοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση επειδή λέει υπερασπίστηκαν τους εργαζομένους της Βουλής. Βέβαια δεν απάντησε όταν η κ. Παπαρήγα τον ρώτησε ποιος ο λόφος να το φέρει τώρα. Τι να πει; Να αποπροσανατολίσω τη συζήτηση να περάσουν τα μέτρα που φέρνουν οι σημερινοί εργοδότες μου; Γιατί ως γνωστών είναι  τραπεζίτης.
Ετσι τα πέρασαν, οριακά, τα χθεσινά μέτρα. Με την μέθοδο του troll ή πιο καλά κι ελληνικά του αποπροσανατολισμού της συζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου