Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Γλέζου - Ράϊχενμπαχ


Αυτή είναι για μένα η είδηση της χθεσινής μέρας (20/11). Είναι η πρώτη ένδειξη πως και οι Γερμανοί ξέρουν πως κάρι υπάρχει. Και είναι για μένα σημαντικό πως ο κ Χορστ Ράϊχενμπαχ είδε το ήρωα κ. Μανώλη Γλέζο. Τον άνθρωπο που κατέβασε τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαϊου το 1941 (μαζί με τον Λάκη Σάντα) κατέβασε τη σημαία με τον αγκυλοτό σταυρό από την ακρόπολη.
Η συνάντηση αυτή είναι ακόμη μια δικαίωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσωπικά του κ. Καμμένου (όχι της Χρυσής Αυγής γιατί μιλάει μόνο για το κατοχικό δάνειο)
* * *
Ο Χορστ Ράϊχενμπαχ ζήτησε και συναντήθηκε με τον Μανώλη Γλέζο, με σκοπό να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο κύριος Γλέζος σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε με στοιχεία τα όσα η Ελληνική πλευρά υποστηρίζει για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στηριζόμενος και στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει για το ολοκαύτωμα του Διστόμου.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Μανώλη Γλέζου παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, Γιάννη Μηλιού, και της Λη Σαράφη.
O Χ. Ράιχενμπαχ πήγε διαβασμένος στη συνάντηση με τον Μ. Γλέζο, καθώς τον ενημέρωσε ότι έχει διαβάσει το συλλογικό έργο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής», το οποίο έχει εκδοθεί και στα αγγλικά, και μεταξύ των συγγραφέων είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Όπως αναφέρει το ethnos.gr, o βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο στον Χ. Ράιχενμπαχ το νέο του βιβλίο με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν» και υπότιτλο «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Γλέζος παρέδωσε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης όλο το υλικό που αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ευγενικός και προσηνής, ο Χ. Ράιχενμπαχ άκουσε προσεκτικά τον συνομιλητή του, ενώ έκανε και διευκρινιστικές ερωτήσεις.




Αναδημοσίευση:  http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_6633.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+triklopodia%2Foxhy+%28%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC%29
και http://newpost.gr/post/170026/pige-diavasmenos-o-raixenmpax-ston-glezo/
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου