Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αδειάζει την τρόικα η Κομισιόν !



Νέο χτύπημα στα σχέδια και τις υποδείξεις της τρόικας δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά τη «βόμβα» περί ασυμβίβαστων προτάσεων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προτάσεων της τρόικας για τα....εργασιακά, η Κομισιόν -απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή- αποδομεί την απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να ρυθμίζεται ο κατώτατος μισθός με απόφαση υπουργού.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με νομοθετική ρύθμιση αντιβαίνει στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Ο κ. Χουντής είχε ο ίδιος επισημάνει στην ερώτησή του πως η απαίτηση της τρόικας έρχεται «σε πλήρη αντίθεση με διατάξεις του άρθρου 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με τις διατάξεις των οικείων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίες εγγυώνται τη λειτουργία του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο κ. Χουντής ζητά να αρθούν οι απαράδεκτες προτάσεις αφού στην ουσία καταργείται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα συλλογικής αυτονομίας.


Αναδημοσίευση:  http://to-synoro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2687.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/HdYIr+%28to+synoro%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου