Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Να τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Νοέμβρη



Τελευταία άρχισαν να εμφανίζονται  γκάλοπ με ερώτημα την «πρόθεση ψήφου»/ Κι έχουμε τόσα πολλά που είναι λες και θα έχουμε εκλογές.
Τα αποτελέσματά τους δεν τα αναφέρω αν και πιστεύω θα είχε ενδιαφέρων να τα συγκρίνει ο καθένας. Αλλά είναι αρκετά.
Πάντως όλα είναι πανομοιότυπα. Και εγώ βγάζω κάποια συμπεράσματα που πιστεύω πως αρκετά είναι κοινά με όλων σας.
Ας τα δούμε:
Πρώτο κόμμα σ’ όλα τα γκάλοπ βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που το βρίσκω λογικό μια που αξιωματική αντιπολίτευση πάντα ανεβαίνει στα μάτια του πολύ κόσμου, σε συνδυασμό με πως πλέον έχουμε πραγματική αντιπολίτευση (κι όχι ένα κόμμα που λέει όπως πάντα μέχρι τώρα ήταν οι αντιπολιτεύσεις) εμείς μπορούμε καλύτερα. Προτείνει δηλαδή τελείως άλλο δρόμο.
Η ΝΔ βρίσκετε σε ελεύθερη πτώση κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ ως τις εκλογές. Είναι οι συνέπειες τις κωλοτούμπας που έκανε ο κ. Σαμαράς (μια μεγάλη κωλοτούμπα που διήρκεσε από τέτοια εποχή πέρυσι ως πριν λίγο καιρό που μας έδωσε καταπιούμε αμάσητα τα μέτρα της τρόικας).
Σε ελεύθερη πτώση είναι και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Κυρίως είτε γιατί σιγοντάρισαν την πολιτική αυτή (οπως το ΠΑΣΟΚ) ή γιατί υπέκλεψαν τις ψήφους του λαού αφού υποσχέθηκαν τελείως διαφορετικά πράγματα (ΔΗΜΑΡ).
Έχουμε την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής αυγής λόγω της τεράστιας αρνητικής διαφήμισης που της γίνεται και των κινήσεων της που προβάλλονται αρνητικά. Αλλά προβάλλονται.
Τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κρατούν τα ποσοστά τους παρά ότι δεν καλούνται  σε κανένα σχεδόν ΜΜΕ (εκτός του ΑΝΤ1 της ΝΕΤ και του Σκάι αλλά σε αναλογία μικρότερη του ποσοστού τους στη Βουλή)
Και το ΚΚΕ που κι αυτό κρατά τα ποσοστά του (και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ενισχύει λίγο) παρά τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής από πλευράς ΜΜΕ (είστε σταθεροί στις απόψεις σας και τις ξέρουμε) και τον σχετικό (ανάλλογο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) αποκλεισμό.
Για μένα Νικητές στη σειρά αυτή των δημοσκοπήσεων είναι οι δυο τελευταίοι. Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου