Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Προσδεθείτε απογειωνόμαστε... (;)



Περάσαμε τι καλοκαίρι (ένα καλοκαίρι απο τα λίγα χώρις έλλειψη ειδήσεων και χωρίς διακοπές για τους Ελληνες) και είμαστε σε φάση απογείωσης όπως είπε ο πρωθυπουργός κι εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο Καλό Χειμώνα όπως συνηθίζεται.
Είχε πει λοιπόν ο κ. Σαμαράς πως «μόλις περάσουμε τα δύσκολα του καλοκαιριού ...απογειωνόμαστε» στην οικονομία. Είχε ξεχάσει όπως να πει πως δε θα απογειωθούμε όλοι. Θα αφήσουμε τα περιττά βάρη. Και άρχισε να το κάνει.
Έκλεισε την ΕΡΤ. Όπως είπε στο διάγγελμά του ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν εστία διαφθοράς κι έπρεπε οι εργαζόμενοι εκεί να φύγουν. Δεν είπε όμως πως οι διαφθορείς είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα (τα κόμματα που κυβερνούν δηλαδή). Και δεν είπε πως αυτός που επωφελήθηκε πιο πολύ από την όλη κατάσταση ήταν ο ίδιος. ΄
Βέβαια κατάφερε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να συνεχίζουν να λειτουργούν το κανάλι απαλλαγμένοι από της απειλές της εξουσίας να έχουν γίνει πραγματικό Μεσό Μαζικής Ενημέρωσης, φιλοξενώντας όλες τις απόψεις.
Έγινε βέβαια η ΝΕΡΙΤ κι εκπέμπει ως ΔΤ (ΕΔΤ στην αρχή). Που βέβαια κανείς δεν παρακολουθεί.
Έκλεισαν σχολεία. Ο κ. Αρβανιτόπουλος συνεχίζοντας το έργο της κ. Διαμαντοπούλου, συγχωνεύτηκαν σχολεία απολύθηκαν καθηγητές (διαφόρων ειδικοτήτων που δεν θα έχουν τα Τεχνικά Λύκεια μια που οι ειδικότητες αυτές πήγαν στην ιδιωτική εκπαίδευση.Βέβαια οι εκπεδευτικοί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις μετα τον αγιασμό, αλλα θα πρέπει να τις δω πρώτα
Απολύθηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (κι επικρατεί ένα χάος στους δρόμους των πόλεων) αλλά και στους πεζόδρομους. Απολύθηκαν οι σχολικοί φύλακες με την Χρυσή Αυγή να λέει «θα τα φυλάμε τώρα  εμεις. Βέβαια δεν ξέρω αν ο κ. Μιχαλολιάκος έστειλε ευχαριστήριο στην Τρόικα (πρωτίστως μια που έχει το γενικό πρόσταγμα) και στους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα για την εκτέλεση του σχεδίου αυτού που την ενισχύει.
Κλείνουν νοσοκομεία Οχι λεει ο κ. Γεωργιάδης γνωστός και ως τηλεβιβλιοπώλης ή Μπουμπούκος ή (τελευταίο αυτό και να ευχαριστήσουμε την «Εφημερίδα των Συντακτών¨που το εμπνεύστηκε) ΑΔΩΝΗΣ.
Όχι λέει ο ίδιος απλα μεταφέρονται τα κρεβάτια και οι υπηρεσίες. Τώρα αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης χώρου δεν πειράζει.
Τελικά ο κ. Σαμαράς όπως νιώθω έλεγε θα απογειωθούμε οικονομικά και μέσα στο «αεροπλάνο» θα είναι μόνο η κυβέρνησή του. ΄Ολοι οι άλλοι θα μείνουμε στην κόλαση των μνημονιών ή στην πραγματική αν έχουμε την ατυχία να χρησιμοποιήσουμε την υγεία του ΑΔΩΝΗ.
Εκτός αν ο κ. Σαμαράς εννοούσε πως η κυβέρνησή του θα απογειωθεί, «Μια νύχτα μαγική όπως στην Αργεντινή....»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου