Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις μήνες μετά μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ



Αυτό το καλοκαίρι μας σημάδεψαν την τηλεοπτική μας ζωή το «μαύρο» που έριξε στην ΕΡΤ η κυβέρνηση πριν τρις μήνες. Οταν ο «δημοσιογράφος του Μπράβο» και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε και ανακοίνωσε πως  η «κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ».
Την αντίδραση των εργαζομένων όπως και του κόσμου τις περιγράφει πολύ καλά η κ. Μαριλένας Κατσίμη στο παρακάτω απόσπασμα του άρθρου της στο διαδυκτιακό περιοδικό «Χρόνος». (Όλο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο link στο τέλος της σελίδας):

Ως αντίδραση σε αυτή την άνευ προηγουμένου σε καιρούς δημοκρατίας ή ειρήνης επίθεση που μαύρισε τις οθόνες και προσέβαλε την αξιοπρέπεια πρωτίστως των Ελλήνων πολιτών και δευτερευόντως ημών των εργαζομένων, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ. απαντήσαμε μένοντας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και σε άλλες εγκαταστάσεις στην επαρχία εκπέμποντας ραδιοτηλεοπτικό σήμα.
Οι πρώτες μέρες ήταν πράγματι εντυπωσιακές, ιστορικές θα έλεγα. Μια άσκηση δημοκρατίας από τους εργαζόμενους και μια άνευ προηγουμένου ένδειξη αλληλεγγύης από τον κόσμο που έδειχνε πως «κάτι κινείται» σε μια χώρα που έχει διαλυθεί από τα απανωτά νοκ άουτ που έχουν υποστεί οι δυνάμεις της εργασίας τα τελευταία χρόνια.
Όμως ο ενθουσιασμός σιγά σιγά ατόνησε και από τον κόσμο που μας στήριζε έξω από την Ε.Ρ.Τ., αλλά κυρίως από τους εργαζόμενους μέσα στο Ραδιομέγαρο που θεώρησαν ότι οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων μας με τον αρμόδιο υφυπουργό κύριο Καψή δεν οδηγούν πουθενά. Ίσως το πρώτο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ., να γυρίσει ο χρόνος πίσω δηλαδή στην 11η Ιουνίου, το οποίο βγήκε μέσα από τη γενική συνέλευση και στηρίχτηκε και από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να ήταν ουτοπικό.

Για το θέμα της ΕΡΤ έχω σκοπό να ασχοληθώ αναλυτικότερα κάποια στιγμη
Σήμερα (Τετάρτη 11/9) στις 7:30 το απόγευμα πάντως σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, οι εργαζόμενοι  διοργανώνουν μια διαδήλωση – συναυλία, για τη συμπλήρωση τριών μηνών από το «λουκέτο» με τη συμμετοχή των (κατά αλφαβητική σειρά): Καλλιόπη Βέττα, Γεωργία Γραμματικού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Encardia, Ευσταθία, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Βασίλης Λέκκας, Locomondo, Αφροδίτη Μάνου, Κωστής Μαραβέγιας, Magic de Spell, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Μηλιώκας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περου, Απόστολος Ρίζος, Ρους, Σταύρος Σιόλας, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Τσαρουχά, Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Χαρούλης.
Ακόμη 37 γελοιογράφοι ενώνουν τις πένες τους και δημιουργούν σκίτσα. Οι δημιουργοί που συμμετέχουν και μ’  αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν τον αγώνα είναι: ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ Κώστας Γρηγοριάδης, Ανδρέας Πετρουλάκης,Βασίλης Παπαγεωργίου, Ηλίας Μακρής, Μιχάλης Κουντούρης, Παναγιώτης Μήλας, Πάνος Μαραγκός, Πέτρος Ζερβός, Soloup, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Αναστασίου, Ξένου Εφη, Βαγγέλης Χερουβείμ, Πάνος Ζάχαρης, Ηλίας Ταμπακέας, Πέτρος Τσιπλάκης, Δημήτρης Γεωργοπάλης CARTOON MOVEMENT, GIANFRANCO UBER (Ιταλία), Μάνος Συμεωνάκης (Ελλάδα), MARIAN KAMENSKY (Αυστρία), RAMSES MORALES (Κούβα), RODRIGO DE MATOS (Πορτογαλία), Σοφία Μαμαλίγκα (Ελλάδα) , Θοδωρής Τιμπιλής (Ελλάδα) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, Αντώνης Πάσσαρης, Αθανάσιος Αλατάς, Γιάννης Αντωνιάδης, Γιάννης Γερούλιας, CUT, KALI KAL, Κώστας Βουτσάς, Μανώλης Ζουλάκης, Νεκτάριος Χασάνδρας, Νίκος Φουστέρης, Πάνος Ιατρίδης, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Σοφία Μαμαλίγκα, Σπύρος Μουρατίδης
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μας περιμένουν όλους εκεί.



Όλο το άρθρο της κ. Μαριλένας Κατσίμη: http://www.chronosmag.eu/index.php/s-es-s-plgs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου