Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ χωρίς το εθνόσημο



Υπέροχη ήταν «επίσημη» αγαπημένη μας χθες, η Εθνική ομάδα του μπάσκετ. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Σλοβενία νικήσαμε την Ισπανία με 79 -75.
Ψάχνοντας στο Internet για στοιχεία για τον αγώνα αυτό, που περίμενα να είναι ο τελικός της διοργάνωσης, βρήκα την φωτογραφία του Βασίλη Σπανούλη που δημοσιεύω.

Αυτό που παρατήρησα είναι στη φανέλα του. Η φανέλα που κυριαρχεί το Eurobank του Hellas.
Σκέφτηκα πως είναι λογικό αφού μιλάμε για το εμπορικό σήμα της τράπεζας που, δυστυχώς, διαφημίζει στη φανέλα. Λέω δυστυχώς γιατί πιστεύω πως οι φανέλες των εθνικών ομάδων έχουν το ειδικό βάρος της σημαίας και δεν πρέπει να μπαίνουν διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις κάλλιστα μπορούν να μπουν στις φόρμες, τις τσάντες κι όπου αλλού μπορούν να μπουν στο αθλητικό υλικό (όχι όμως στην φανέλα).
Πρόσεξα πιο καλά την φανέλα, μια που κάτι πήρε το μάτι μου στο διαδίκτυο, για την έλλειψη του εθνόσημου.
Πραγματικά (και στη φωτογραφία που δημοσιεύω φαίνεται πολύ καλά) δεν υπάρχει πουθενά το ελληνικό εθνόσημο. Ποιος άραγε δεν πρόσεξε αυτή την λεπτομέρεια από τους ανθρώπους της Εθνικής; Και γιατί μετά τα σχόλια στο διαδίκτυο δεν προστέθηκε έστω με κάποια σιδερότυπο; Αν ρωτηθεί οποιοσδήποτε ασχολείται με τους υπολογιστές και τα χαρτιά εκτύπωσης θα τους πει κι εύκολα θα το κάνει.
Να μην το πάρουμε από την πατριωτική πλευρά. Αλλά οι φανέλες των ομάδων ξεχωρίσουν από το σήμα πάνω αριστερά (το μέρος της καρδιάς). Οι φετεινές φανέλες ου Παναθηναϊκού και της Σέλτικ (αυτές είναι κλασικές) είναι ίδιες όπως αυτές της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Ολυμπιακού. Στο μόνο που ξεχωρίζουν είναι (εκτός της διαφήμισης) το σήμα. Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων δεν έχει σήμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου