Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προβληματισμοί για τις συλλήψεις στην «Χρυσή Αυγή»



Η πολύ καλή δουλειά στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κάνουν και οι εισαγγελικές αρχές και οι δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα, φαίνεται πως έχουν αποτελέσματα δεν έχουν δέσει την υπόθεση και τον Ρουπακιά και με την «Χρυσή Αυγή» μόνο αλλά έκαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο κι άλλες συλλήψεις. Ως και την ηγεσία του κόμματος.
Και πως συνέλαβαν βουλευτές χωρίς την άρση της βουλευτικής ασυλίας; Πάτησαν σε μια εξαίρεση, που προβλέπει σύλληψη για αυτόφωρα εγκλήματα. Όμως γις το κύριο λόγο που συνελήφθησαν είναι «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Και αυτό θεωρείτε διαρκές έγκλημα. Διαρκές και αυτόφωρο μαζί ταιριάζει; Ή αρχίσαν να κάνουν λάθη κι εδώ οι κυβερνώντες;
Τους έθρεψαν, τους έβαλαν στη Βουλή και στη κυβέρνηση ομοϊδεάτες τους. Τους άφησαν να παρεισφρύσουν στην αστυνομία, στην ΕΥΠ και στις ένοπλες δυνάμεις  Ειδικά οι θύλακές τους στην αστυνομία τους ενίσχυαν μια που απ’ ότι αναφέρονται σε δημοσιεύματα αστυνομικοί έστελναν στην «Χρυσή αυγή» πολίτες που είχαν προβλήματα με αλλοδαπούς. Όμως κι αυτοί βολεύονταν γιατί (ως γνωστοί άγνωστοι) διέλυσαν τεράστιες διαδηλώσεις παίζοντας πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ.
Και τώρα λέει τους ξηλώνουν, φαντάζομαι πως στο Κοινοβούλιο υα γίνει πλέον χαμός από καταγγελίες  των μη συλληφθέντων βουλευτών τους. Κι αν αρχίσουν να παραιτούνται ένας ένας όπως απείλησε ο κρατούμενος γενικός γραμματέας τους; Θα αντιμετωπισθεί λέχθηκε με νόμο. Κι άλλη πράξη στα όρια της συνταγματικότητας; Θα πρέπει οι κυβερνώντες μας να αρχίσουν να μελετάνε την παγκόσμια ιστορία. Αν το κάναν θα βλέπαν πως και οι γερμανοί είχαν «μπουζουριάσει» τον Αδόλφο Χίτλερ (και τον Ρούντολφ Ες) το 1924 για ένα αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε το 1923 που έμεινε στην ιστορία ως «πραξικόπημα της Μπιραρίας». Δέκα χρόνια όμως μετά τον έκαναν καγκελάριο.
Για να επιστέψουμε στο σόου που έγινε το Σαββατοκύριακο με τις συλλήψεις και τη μεταφορά των κρατουμένων από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια δείχνει να επιχειρεί η κυβέρνηση να το προβάλει. Αλήθεια γιατί τους έβγαλαν από την μπροστά πόρτα φάτσα φόρα στις κάμερες; Γιατί τα τηλεοπτικά δίκτυα το είχαν κύριο θέμα ενώ είναι εδώ η τρόικα να επιβάλλει (χωρίς μεγάλη προσπάθεια) εξοντωτικά μέτρα (ασφαλιστικό, απολύσεις, χαράτσια στα ακίνητα και ποιος ξέρει τι ακόμη)
Θα πρέπει να προσέχετε λοιπόν κ. Σαμαρά. Τα παιχνίδια με τη δημοκρατία είναι πολύ επικίνδυνα. Αφού (καλώς ή κακώς) αναγνωρίστηκαν ως κόμμα θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να τους πετάξει στο περιθώριο κι όχι οι απαγορεύσεις και οι φυλακίσεις. Ο Ελληνικός λαός αφού έχει όλα τα δεδομένα και ξέρει περί τίνος πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου