Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αγορια έβαλαν φούστα γιατί
τις απαγόρευσαν σε συμμαθήτριές τους



Μία πολύ γεναία κίνηση έκανε μία ομάδα μαθητών λυκείου στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε αντίδραση γιατί ο Λυκειάρχης τις απαγόρεψε στις μαθήτριες. Τη βρίσκω πολύ σωστή στάση και μακάρι να βρει μιμητές και στην Ελλάδα σε κάποια θέματα. Να υπάρξει μια τόσο μεγάλη συμπαράσταση από άτομα που δεν πλήτονται από μία συγκεκριμένη απόφαση
* * *
Φορώντας φούστες διαμαρτυρήθηκε μία ομάδα αρρένων μαθητών λυκείου στην Αττάλεια της Τουρκίας, επειδή τις απαγόρευσαν στις μαθήτριες του σχολείου.
Οι μαθητές προχώρησαν στη διαμαρτυρία αυτή, όταν το λυκειάρχης απαγόρευσε στις μαθήτριες να φορούν τις φούστες ως μέρος της σχολικής αμφίεσης.
Περίπου δέκα κορίτσια, αυτοαποκαλούμενες ως η "νέα ελπίδα των γυναικών από το Λύκειο", κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Οχι στην απαγόρευση της φούστας» και «Οι φούστες δεν είναι διαφθορείς», πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Καζίμ Οζάλπ.
«Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι υπερσυντηριτικές προσωπικότητες βλέπουν το γυναικείο σώμα ως σεξουαλικό σκεύος. Εάν οι γυναίκες φορούν κοντές φούστες, τότε οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να τις κοιτούν και να τις βιάζουν. Αυτές οι αναχρονιστικές απόψεις οδήγησαν στην απαγόρευση της κοντής φούστας», δήλωσε ένας από τους νεαρούς διαδηλωτές.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο διευθυντής του σχολείου, Χαϊρί Μπας, είχε δηλώσει στην Τζουμχουριέτ, ότι φέτος η ενιαία στολή για μαθητές και μαθήτριες ήταν να φορούν γκρι παντελόνι και λευκό μπλουζάκι, μία απόφαση που είχε εγκρίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Διδασκόντων.
Οπως είχε επισημάνει, «η απόφαση αυτή είχε να κάνει με τη νέα νομοθεσία. Συμφωνήθηκε τα παιδιά να φορούν στολή. Ωστόσο, συμφωνήσαμε αγόρια και κορίτσια να φορούν παντελόνια. Με τον τρόπο αυτό μπορούν τα παιδιά μας να είναι περισσότερο άνετα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου