Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πρωθυπουργικό διάγγελμα υπό το «κράτος πανικού»

Διάγγελμα προς Ελληνικό λαό έκανε πάλι χθες ο κ. Σαμαράς. Σημειώνω εδώ πως ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός που έχει κάνει περισσότερα διαγγέλματα παρά ομιλίες στη Βουλή.
Και τι είπε σ’ αυτό το διάγγελμα; Ουσιαστικά σημφώνισε με τους «οκτώ» ανεξάρτητους βουλευτές και της ΔΗΜΑΡ στην πρότασή τους. Καθώς και με αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη.
Δηλαδή να ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας, να ξεκινήσει συνταγματική αναθεώρηση, να γίνει ανασχηματισμός και να πάμε σε εκλογές τέλος κατά τον Νοέμβριο. Αφού περάσει και το νέο μνημόνιο που παζαρεύουν και πάνε να μας «φορέσουν» ως προληπτική γραμμή στήριξης.
Αλήθεια γιατί δεν έκανε ως τώρα αυτή την πρόταση; Όταν ανακοίνωσε πως ξεκινά τη διαδικασία για εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για παράδειγμα. Τί άλλαξε μέσα σε δεκαπέντε περίπου μέρες;  Είχαμε δύο γεγονότα.
1ο Οι 160 ψήφοι που πήρε ο κ. Σταύρος Δήμας (έναντι 135 παρών και 5 απόντων βουλευτών. Το αποτέλεσμα αυτό, που χαρακτηρίστηκε ως προσωπική του ήττα, είναι πολύ μακρυά απο τις 180 ψήφους που θα χρειαστουν κατά την τρίτη ψηφοφορία στις (29/12).
Και 2ο Οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του, που αποκρύβει ως να την αποκαλύψει ο κ. Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη. Μια υπόθεση τόσες μέρες μετά δημιουργεί ερωτηματικά. Όπως:
α) Γιατί θάφτηκε τόσες μέρες; β) ποιος ειδοποίησε τον φερόμενο ως διακινητή που υποτίθεται ήθελε να δωροδοκίσει τον Χαϊκάλι να μη πάει στο τελικά ραντεβού; γ) Γιατί δεν χρησιμοποιήτε το ανεπεξέργαστο υλικό που έδωσε στην ΓΑΔΑ ο κ. Χαϊκάλης, αφού ο νόμος για τη παράνομη καταγραφή έχει εξαίρεση έχει το συμφέρων του κράτους; Και τόσα άλλα
Εδώ που τα λέμε πάντως ο κ. Σαμαράς δεν κάνει και τη φοβερή παραχώρηση . Φέρνει δηλαδή τις εκλογές 6-7 μήνες νωρίτερα, αφού περάσει ένας χρόνος και περάσουν τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο όπως αυτό και λέγεται. Πάντως για να προχωρήσει σε τέτοιο διάγγελμα, από τη στιγμή που ήταν «αυμβίβαστος» δείχνει πως βρίσκετε σε πανικό. Το τι τον έφερε σ’ αυτή την κατάσταση; Δεν ξέρω Μάλλον και τα δυο γεγονότα.

Οι επόμενες μέρες θα το δείξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου