Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανακήρυξη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη, ενώ
το Ναύπλιο αντιδρά και πνίγετε στα χημικά

Η μοίρα θέλησε να γίνω πρωθυπουργός της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, αλλά αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν θα κρατήσουν ακόμα πολύ, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη της πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδος, στις 30/11 που γιόρτασε τα 192 χρόνια απελευθέρωσής της.
Ο Πρωθυπουργός, στον οποίον απονεμήθηκε και το "χρυσό κλειδί" της πόλης, από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ανέφερε ότι το Ναύπλιο έχει μεγάλη ιστορία και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Παράλληλα, υπογράμμισε, πως για τον ίδιο, η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί καταφύγιο ξεκούρασης, τους Ναυπλιώτες τους θεωρεί οικογένειά του και τους ευχαρίστησε γιατί τον τιμούν με τη φιλία και την αγάπη τους. Η Πύλος και το Ναύπλιο, αποτελούν τους τόπους της ξεκούρασής μου, τόνισε.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αγάπησε το Ναύπλιο ως δεύτερη πατρίδα του και τόνισε: «Βοηθώ να γίνουν όλα όσα έπρεπε να έχει κάνει η πολιτεία επί χρόνια. Με πολύ χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Ανάβαλου που προχωρά πλέον η ολοκληρωμένη του αξιοποίηση, για την υδροδότηση ολόκληρου του κάμπου της Αργολίδας. Εξέλιξη που επιτέλους μετά από σαράντα χρόνια θα αλλάξει και την εικόνα, αλλά και της προοπτικές ολόκληρης της περιοχής κι αυτό δεν είναι "θα", είναι κάτι που έχει τελειώσει και μπαίνει μπροστά».
«Βλέπετε η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Γεωργία και η οικογένειά της εδώ στο Ναύπλιο, υπήρξαν τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά μου και μαζί τους και οι κάτοικοι του Ναυπλίου, τους οποίους πραγματικά αισθάνομαι οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω να ξέρετε ότι σ' αυτές τις δύσκολες τις σκληρές ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός και που δεν θα διαρκέσουν ακόμα πολύ, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες υπάρχει ο άνθρωπος».
Τιμάμε σήμερα τον άνθρωπο Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σας τιμά μια πόλη που αντιστέκεται στη βία των λίγων»
* * *
Η παραπάνω είδηση «παίζει» από την Κυριακή σε όλα τα συστηματικά ΜΜΕ. Αυτό που δεν είδα πουθενά, παρά μόνο η σατυρική εκπομπή του ΑΝΤ 1 «ράδιο Αρβύλα» που έκανε μία αναφορά δείχνοντας ένα βίντεο, είναι τα επεισόδια που έγινα έξω από τον χώρο βράβευσης, Ας δουμε βίντεο και φωτογραφίες  από αυτά.
Να σημειώσουμε πως η σύζυγος του κ. Σαμαρά είναι από την πόλη και όπως γράφει το makeleio.gr για τον δήμαρχο σε σχέση με τη μητέρα της:
...σώνει και καλά έπρεπε- για να αποδώσει διαπιστευτήρια εθνικοφροσύνης και υποταγής στο νεποτισμό και στην σαπίλα- να ανακηρύξει τον γαμπρό της ανακατώστρας και υπερφίαλης, περίφημης κυρίας Τέτης της ξεματιάστρας(τον οποίο γαμπρό τροφοδοτούσε στα χρόνια της προδοσίας της ΝΔ με ρευστό, τον έντυνε και τον τάιζε) πρώτο πολίτη της ιστορικής πόλης.
Ας δούμε όμως πώς περιέγραψε η ιστοσελίδα Αργολικές ειδήσεις (εδώ κι εδώ με φωτό και video) τα γεγονότα καθώς και την ανακοίνωση της Πρωτοβουλία; πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου
* * *
Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν φορείς κατά της ανακήρυξης του Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλιέων.
* Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου: Ενόχλησε η μαζική συμμετοχή την μνημονιακή συγκυβέρνηση της φτώχειας και του αυταρχισμού
 Η «πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου» χαιρετίζει τους διαδηλωτές που έδωσαν το παρών στην πλατεία Συντάγματος και υπερασπίστηκαν την
Η αστυνομοκρατία και η βία που επέβαλε αυτή η μειοψηφία παραγόντων στο Ναύπλιο με τα ΜΑΤ και τη σιδηρόφραχτη Πλατεία Συντάγματος δεν μπόρεσε να σταματήσει τη διαδήλωση παρά τις δύο προσπάθειες καταστολής της με ξύλο και χημικά.
Η «εξαφάνιση» της διαδήλωσης από τα μεγάλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που κάλυψαν την κατά τα άλλα «σεμνή» τελετή των χιλιάδων ευρώ και των F-16 αποδεικνύει πόσο ενόχλησε η μαζική συμμετοχή την μνημονιακή συγκυβέρνηση της φτώχειας και του αυταρχισμού.Με τη μαχητική και μαζική αυτή διαδήλωση αφήνουμε μια παρακαταθήκη για ανάλογες πρωτοβουλίες που μπορούν και πρέπει να ενώσουν τα αγωνιστικά κομμάτια της τοπικής κοινωνίας σε κοινή δράση ενάντια στην υποταγή που προσπαθούν πότε με την καταστολή και πότε με την προπαγάνδα να καλλιεργήσουν οι τοπικοί μνημονιακοί παράγοντες. 
Τα βίντεο όμως με τον πρωθυπουργό να κρύβεται σαν κυνηγημένος μπροστά στη θέα των διαδηλωτών έχουν ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Με τη μαχητική και μαζική αυτή διαδήλωση αφήνουμε μια παρακαταθήκη για ανάλογες πρωτοβουλίες που μπορούν και πρέπει να ενώσουν τα αγωνιστικά κομμάτια της τοπικής κοινωνίας σε κοινή δράση ενάντια στην υποταγή που προσπαθούν πότε με την καταστολή και πότε με την προπαγάνδα να καλλιεργήσουν οι τοπικοί μνημονιακοί παράγοντες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου