Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές για πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο βάθος βουλευτικές με εντολή Ντάισελμπλουμ (;;;)

Άνοιξε την διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας χθες ο κ. Σαμαράς. Κι έτσι μέσα στον Δκέμβριο θα ξέρουμε αν θα έχουμε νέο πρόεδρο, αντικαταστάτη του Παπούλια.
Έτσι θα έχουμε στην Βουλή τις συνεδριάσεις για εκλογή προέδρου στις 17 και 23 του Δεκέμβρη. Στις ψηφοφορίες αυτές χρειάζονται 200 ψήφους (τα 2/3 των ψήφων) για την εκλογή του προέδρου. Αν δεν εκλεγεί θα γίνει και τρίτη ψηφοφορία στις 29 του μήνα που χρειάζονται τα 3/5 των ψήφων. Δηλαδή 180 βουλευτικούς ψήφους, τη στιγμή που οι θετικές ψήφοι για τον προϋπολογισμό ήταν 155 (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κσι η κ. Μάρκου)
Τώρα στην φυλακή αυτή τη στιγμή είναι οκτώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα βρούμε εξήγηση να μην καταγραφούν στη δύναμη του σώματος αυτοί. Παρόλο αυτό είναι κάτι που βολεύει την ίδια την «Χρυσή Αυγή», μια πού κάθε ομιλιτής στη Βουλή καταγγέλει πως απευθύνεται σε «σώμα 292 βουλευτών.
‘Ετσι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες θα απατηθούν 195 βουλευτές (194,7 είναι τα 2/3 των 292) και κατα την τρίτη 175 (175,2 αντίστοιχα το 3/5).
Θα μου πείτε πως σε συνεντεύξεις τους υπουργοί και διάφοροι κυβερνητικοί βουλευτές, σε σχετική ερώτηση που τους γίνεται λένε πως δε θα συμβεί αυτό. Και πως αυτό είναι Αντισυνταγματικό. Αλλά μήπως  τι τήρησαν από όσα έλεγαν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από τον Ιούνη του 2012. Όσο για το σύνταγμα, αυτό το έχουν κάνει κουρελόχαρτο και το μόνο σύνταγμα που ξέρουν είναι η τοποθεσία που βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και η ομώνυμη πλατεία, όπως και η στάση του Μετρό.
Αν δεν βρεθούν οι 180 (ή 175) πάμε για βουλευτικές εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.
Τώρα γιατί δεν το ανακοίνωσε αυτό ο πρωθυπουργός την Κυριακή από την Βουλή που μίλησε κάτι που θα το έκανε πιο επίσημο και πομπώδες το εξηγεί το παρακάτω κείμενο.
Βέβαια αν το έκανε αυτό θα ακολουθούσε την προτροπή του Χρυσυγίτη βουλευτή κ, Κουκούτσι που είπε τελειώνοντας την ομιλία του της Κυριακής: «Όσον αφορά στον πρωθυπουργό θα ήθελα να του αφιερώσω ένα δίστιχο: «Δώσε ένα τέλος να αρμόζει,κάνε μια έξοδο μεγάλη να σε χειροκροτήσουμε όλοι τα πλήθη μάγεψε και πάλι», απαγγέλωντας μέρος του τραγουδιού του Νότη Σφακιανάκη «Δώσε ένα τέλος» σε στίχους του Βασίλη Δαραμούσκα
* * *
Η σωστή λέξη είναι εκβιασμός. Οι Βρυξέλλες, μέσω του κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπαν στον Σαμαρά, πως, ξεκαθαρισε πρώτα με το θεμα του προεδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές και μετά η συμφωνία!
Ο...
Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πληροφορίες, πίεσε προς αυτή την κατευθυνση την κυβέρνηση και ως αντίδωρο, έδωσε την δίμηνη παράταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου