Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Ρουμελιώτης: «Έλληνες δημοσιογράφοι «εκπαιδεύονταν σε σεμινάρια» του ΔΝΤ»Απανωτές ήταν οι «βόμβες που έριχνε» ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην "Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος" της Βουλής, την Δευτέρα (15/.6). Εκτός από αυτά με τα οποία ασχολήθηκα χθες μίλησε καθαρά και για δωροδοκία δημοσιογράφων από το ΔΝΤ. Και τις έκαναν με την μορφή «σεμιναρίων¨και στη στην Ουάσιγκτον, όπου τους έβλεπε και δεν ήξερε όπως χαρακτηριστικά λέει.
Δημοσιεύω video με και την υπόλοιπη κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, (το πρώτο μέρος στο χθεσινό κείμενο) στην επιτροπή στην οποία προεδρεύει η κ. Κωνσταντοπούλου. Και στο κείμενο που αναδημοσιεύω αναφέρεται τί περίπου είπε που τάραξε όλη την «οικογένεια¨των δημοσιογράφων.
Εν τώ μεταξύ στην εφημερίδα που κανένα «ειδησεογραφικό πρωινάδικο» δεν διαβάζουν, την «Ακρόπολη» υπάρχει το καταπληκτικό πρωτοσέλιδο που δημοσιεύω. Όσο για τα ονόματα που αναφέρονται, μπορείτε να τα δείτε στο «απόκομμα» που μεγέθυνα. Έτσι θα καταλάβετε γιατί «σχολιαστές» των  βραδινών δελτίων λέγαν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα μνημόνια και μερικοί πρωινοί τύποι σιγόνταραν (και το κάνουν ακόμη) τους μνημονικούς που κυριαρχούν πάντα αριθμητικά στα πάνελ τους, ενώ πάντα είναι «ριγμένοι» σε χρόνους οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ όταν υπάρχουν
* * *
Για Έλληνες δημοσιογράφους που εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ ώστε να εκφράζουν θέσεις υπέρ του Ταμείου έκανε λόγο χθες στην επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν σεμινάρια στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. 
Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς. Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. «Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής. Εκανε μάλιστα και ονομαστική αναφορά στο δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, όπως είπε η πρόεδρος, «το ομολογεί στο βιβλίο του». Ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε ότι πολλοί δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και ότι αυτή η μη αναφορά ήταν βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επισημαίνει ότι δεν πιστεύει πως έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης. Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης μίλησε και για ομάδα καθηγητών οικονομολόγων που προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο εντάσσοντας και αυτούς στην ίδια κατηγορία.


Αναδημοσίευση: lifo.gr