Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Που το λέμε, ψηφίζοντας ΟΧΙ τη Κυριακή



Την Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα ο κ. Τσίπρας έκανε την κίνηση που εξέπληξε ολόκληρο τον πλανήτη προκηρύσσοντας δημοψήφισμα για της ερχόμενη Κυριακή.
Έτσι πιστεύω έβαλε ένα τέλος στον εκβιασμό των λεγόμενων «θεσμών» (δηλαδή των δανειστών μας)που άλλαζαν πέντε μήνες τώρα τις θέσεις τους προς το χειρότερο.
Από την αρχή των διαπραγματεύσεων φάνηκαν ασυνεπείς. Μας έδωσαν την παράταση στο πρόγραμμα αλλά:
- Ο Ντράγκι (δηλαδή ο προϊστάμενος του Στουρνάρα) έκοψε την Χρηματοδότηση στις Τράπεζες γιατί δεν είμαστε σε πρόγραμμα.
- Ο Ντράγκι  (δηλαδή ο προϊστάμενος του forget it Yannis( ανακοίνωσε πρόγραμμα χρηματοδοτικής ελάφρυνσης για όλη την Ευρώπη αλλά όχι για την Ελλάδα γιατί δεν είμαστε σε πρόγραμμα.
- Δεν μας δώσαν την τελευταία  δόση οι εταίροι μας δηλαδή κάποιοι από «τους Θεσμούς» δηλαδή κάποιοι από τους δανειστές μας γιατί δεν είμασταν σε πρόγραμμα.
- Δεν μας επέστρεψε τα 2 δισ. ευρώ η Ευρωπαϊκή τράπεζα (δηλαδή ο Ντράγκι δηλαδή το αφεντικό του Στουρναρα) που κέρδισε από τα ομόλογα μας που αγόρασε από την δευτερογενή αγορά στο 50% το πιο πολύ γιατί δεν είμαστε σε πρόγραμμα.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΕΣ»;
Από κει και πέρα:
- Όσο έκανε πίσω η κυβέρνηση τόσο το ΔΝΤ (δηλαδή η Λαγκαρντ ζητούσε πράγματα).
Κι έκανε η κυβέρνηση την  τελευταία πρόταση κι έβαλε σ ένα χαρτί τι είχαν συμφωνήσει προσθέτοντας «κούρεμα του χρέους»
Αλλά το ΔΝΤ έκανε πίσω (το ΔΝΤ) στις απαιτήσεις τις Γερμανίας (δηλαδή τπυ Σόιμπλε που από πίσω του κρύβετε η Μέρκελ). Κι εκτέθηκε η κυβέρνηση γιατί οι «θεσμοι» δηλαδή η τρόικα διέρευσε το συγκεκριμένο κείμενο ως πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτοί είναι οι συνομιλητές της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι ευρωπαίοι; Σ’ αυτήν την Ευρώπη μας ήθελαν να μας βάλουν οι τότε πολιτικοί μας, και πιο πολύ ό Καραμανλής; Σίγουρα ΟΧΙ (όπως και προτείνει η κυβέρνηση)
Και φτάνουμε στους πολιτικούς την Ελληνική τρόικα (ΝΔ Ποτάμι ΠΑΣΟΚ).
Έκαναν το παν για να σαμποτάρουν την Κυβέρνηση.
Μάλιστα ο Ποτάμης (Θοδωράκης, αλλά κατα την άποψη μου ντροπιάζει τον συνεπώνυμό του μουσικοσυνθέτη) συνέφαγε με τους πρωθυπουργού της Ολλανδίας,  της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου που είναι από τους χειρότερους πολέμιους των Ελληνικών θέσεων, τουλάχιστον οι δύο πρώτοι. Στις Βρυξέλες βρέθηκαν και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν έκανε τίποτε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό (εδω που τα λέμε δεν ενημερώνεται στην Ελλάδα, θα ενημερωθεί στις Βρυξέλες;
Αυτό το πολιτικό προσωπικό θέλουμε; Που ακούγοντάς στους στη Βουλή ήταν σα να ακούμε τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ;
Και σαν να μην έφτανε αυτό αλλά διοργανώνουν συλλαλητήρια στο Σύνταγμα τπέρ των δανειστών μας με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Να πάτε στην Ευρώπη να μείνετε κύριοι θα έλεγα εμάς μας πήγατε κοντά στη Ζάμπια (όπως λέει στο υπέροχο φωτομοντάζ ο γνωστος Jo Di Graphics)
ΟΧΙ λοιπόν στις προτάσεις τους, που είναι ουσιαστικά οι προτάσεις των δανειστών μας. Που θέλουν να σώσουν την χώρα μας (εννοώντας τις τράπεζες τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε βάρος των Αγροτών, των Μικροεπιχειρηματιών, των εργαζομένων, των Ελευθέρων επαγγελματιών, των συνταξιούχων).
Κι όσοι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους εκεί να μη ΄ξεχουν πως όπως έγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο Για ποιον χτυπά η κάμπάνα: «Μη ρωτάς για ποιον χτυπά η καμπάνα, απλά έρχεται και η σειρά σου»
Και τέλος να αναφερθώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσηςρκερ;
αι το ΚΚΕοε στην ΕλλΑΡΝΤ ΠΡΕΠΕ όλες οι τηλεοράσεις και οι συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων.

  • Που ανακυκλώνουν όλα τα κακά για την χώρα μας δημοσιεύουν τα διεθνή Μέσα
  • Που εξαφανίζουν κυριολεκτικά κάθε φωνή συμπαράστασης στα πάθη των Ελλήνων είτε από λαούς είτε από προσωπικότητες (Σμιτ, Κρουκμαν κλπ) Που θεωρούν πως ότι μας έρχεται «απ’ έξω» είναι αληθινό
  • Που προσπαθούν να «φέρουν στον ρεαλισμό» την Ελληνική κυβέρνηση
  • Που προσπαθούν να «φέρουν στον ίσιο δρόμο» τον Ελληνικό λαό

ΟΧΙ λοιπόν στους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες προσπιούμενοι πως αγνοούν πως έχουμε στρέψει την πλάτη μας στις εφημερίδες ενώ οι τηλεοπτικοί αστέρες λέμε πως «παίζουν» χωρίς να διαχωρίζουμε αν μιλάμε για ψυχαγωγία ή ενημέρωση. Αφού όλα είναι ψυχαγωγία, αφού παρακολουθούμε μερικούς σχολιαστες και τρομάζουμε όπως παρακολουθούμε τανίες θρίλερ ή τρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου