Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Σκληρή» η Ζωή Κωνσταντοπούλου
σε συνέντευξή της στο Channel 4



Συνέντευξη έδωσε η πρόεδρος στο Βρετανικό Channel 4. Αλλά φυσικά δεν μάθαμε  τίποτε. Από τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Γιατί; Δείτε:
* * *
Την ενόχληση της  Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε μια από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου του Channel 4 Krishnan Guru-Murthy, στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη.
"Πώς νιώθετε ως δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας Αλέξη Τσίπρα που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και δηλώνει ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;" ρώτησε ο δημοσιογράφος.
"Συγγνώμη, αλλά πιστεύω ότι βγάζετε... ότι στα αλήθεια κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις" απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο δημοσιογράφος όμως επέμεινε: "Είδαμε τον κ. Τσίπρα σήμερα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει μια απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας;"  "Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η πραγματική ερώτηση είναι κατά πόσο η ΕΕ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό" είπε η πρόεδρος της βουλής.
Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επισημάνει ότι "θα θέλαμε να διενεργηθεί ένας ειλικρινής διάλογος- όχι στο πλαίσιο του εκβιασμού". Τότε, ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι η "άλλη πλευρά λέει ότι δεν είναι η Ευρώπη που εκβιάζει την Ελλάδα, αλλά ότι η Ελλάδα εκβιάζει την Ευρώπη, λέγοντας ότι οι συνέπειες από ένα Grexit θα είναι πιο οδυνηρές για την υπόλοιπη Ευρώπη.
"Με συγχωρείτε αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλεξουν μια άλλη πολιτική. Προσπαθεί να υπηρετήσει τη δημοκρατική εντολή που έχει λάβει. Δεν θα έλεγα ότι είναι αποδεκτό αυτό να θεωρείται εκβιασμός. Θα έλεγα το αντίθετο" απάντησε.
Σκληρή ήταν και η απάντησή της όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι  "είναι ώρα να συζητήσουν οι "ενήλικες".  "Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να θεωρούνται οι έφηβοι που πρέπει να υπακούουν σε ενήλικες κυβερνήσεις. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ προβληματική δήλωση", σημείωσε.





Αναδημοσίευση: oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου