Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Στρος Καν: «Πήρα την Ελλάδα στο λαιμό μου»Η Ομολογία του κυρίως υπεύθυνου για την κατάσταση που ζούμε ήρθε ίσως πολύ αργά. Είναι αυτή του τότε Διευθυντή του Νομισματικού Ταμείου και προσωπικού φίλου του Γιώργου Α Παπανδρέου (γνωστού και ως ΓΑΠ ή Τζέφρυ) Ντομινίκ Στρο Καν (φωτο), ναι αυτός που μας είπε καλό κουράγιο. Να δούμε αν η πρόεδρος της Βουλής; Κωνσταντοπούλου και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής κινηθούν ποινικά εις βάρος τους.
* * *
Ο πρώην ισχυρός άντρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν... παραδέχτηκε τα λάθη του κατά την περίοδο που συζητήθηκε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. 
Όπως τόνισε ο κ. Στρος Καν σε κείμενο του με τίτλο «Μαθαίνοντας από τα  λάθη του ενός», θα έπρεπε να πιεσει περισσότερο τις χώρες της Ευρωζώνης για να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα και να πολεμήσει τις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Όπως τόνισε μάλιστα σε μια στιγμή αυτοκριτικής, δεν υπολογισε σωστά τις επιπτώσεις μιας κυκλικής προσαρμογής. 
Ο κ. Στρος Καν θέλοντας να εξιλεωθεί μέσω της παραδοχής των λαθών του, το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα με μια νέα ελάφρυνση χρέους μέσω επέκτασης των επιστροφών στους επίσημους πιστωτές.Αναδημοσίευση: senaria.gr