Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Συμμορία μαύρου χρήματος πολιτικών
αποκάλυψε ο Φαλτσιανί!



ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΆ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΣΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
Ε. Φαλτσιανί στον Alpha: Oι μάσκες των πολιτικών
Την αποκάλυψη ότι πίσω από τη «λίστα Λαγκάρντ» κρύβεται «μαύρο» πολιτικό χρήμα έκανε για πρώτη φορά το πρώην τραπεζικό στέλεχος Ερβέ Φαλτσιανί. Μιλώντας στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου (φωτο_«Checkpoint…την Κυριακή 29/11 αργά το βράδυ στον Αlpha» ο Ερβέ Φαλτσιανί υποστήριξε, επιπλέον, ότι η έρευνα δεν πρέπει να εξαντληθεί απλώς στα ονόματα των καταθετών αλλά να εστιάσει και στους μεσάζοντες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα ονόματα είναι το ένα θέμα, αλλά οι μεσάζοντες που οδηγούν σε εταιρίες, οι οποίες ενδεχομένως κρύβουν πίσω και πολιτικά πρόσωπα, είναι το άλλο θέμα», προσθέτοντας ότι «ένας μεσάζοντας μπορεί να κρύβει ακόμα και 200 εταιρίες». Ο Γαλλοϊταλός επισήμανε ακόμη ότι «εκείνοι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις μεγάλες καταθέσεις της λίστας θέλουν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους αλλά και όσους αποκαλύπτουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Ο Ερβέ Φαλτσιανί επανέλαβε ότι έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους Ελληνες εισαγγελείς που τον επισκέφθηκαν στο Παρίσι, ενώ προανήγγειλε ότι θα έχει και νέα συνάντηση μαζί τους.
Σε εκείνο το σημείο στην εκπομπή παρενέβη και ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Οσοι αντιδρούν σε αυτές τις έρευνες μου θυμίζουν τις τελευταίες κινήσεις του Χίτλερ, την ώρα που κατέρρεε». Για τεχνητά εμπόδια και αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη «λίστα Λαγκάρντ» έκανε λόγο, από την πλευρά της, και η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξήγησε ότι συνάντησε πολλές δυσκολίες για να κάνει τις αναγκαίες επαφές και να πάρει καταθέσεις ως προεδρεύουσα στην αρμόδια επιτροπή. Με τόνο αυτοκριτικής τοποθετήθηκε, στο μεταξύ, στην εκπομπή «Checkpoint» ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι έρευνες καθυστέρησαν σημαντικά. Ο κ. Αλεξιάδης απέδωσε τις καθυστερήσεις σε έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν σε ελεγκτές διαρκούσης της έρευνας.
Τη «σκυτάλη» των αποκαλύψεων πήρε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε για τη νέα λίστα, γνωστή και ως «λίστα Ρηνανίας». Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι και σε αυτήν την περίπτωση υπήρξαν ύποπτοι χειρισμοί καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας – Βεστφαλίας του είπε ότι προσπαθούσαν να δώσουν λίστες φοροφυγάδων από το 2014, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε (το πρώτο θέμα της «δημοκρατίας» στις 30/11 (που το βλέπουμε) για Σαμαρά – Παπασταύρου).

Οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»
Τις συνεχείς αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τη «λίστα Λαγκάρντ» καθ’ όλη τη διερεύνηση της υπόθεσης παρουσίασε χθες η εκπομπή «Checkpoint» στον Alpha. Στην εκπομπή μίλησε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Νίκος Ελευθερόγλου, ο οποίος τόνισε ότι «σε μια εποχή που τα νοσοκομεία δεν είχαν γάζες και τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία, βρέθηκε η εν λόγω λίστα, με φορολογητέα ύλη ύψους 2,2 δισ. δολαρίων. Το 50% αυτών των χρημάτων ήταν συμπυκνωμένο σε ένα fund», όπως έχει γράψει επανειλημμένως η «δημοκρατία».
Πρόκειται για το «επενδυτικό σχήμα» γνωστού επιχειρηματία, το οποίο, όπως σημείωσε ο Ν. Ελευθερόγλου, «είχε δημιουργηθεί για να αποφύγει τον εντοπισμό του, καθώς με τον τρόπο αυτό κρυβόταν πίσω από δεκάδες εταιρίες offshore που λειτουργούσαν ως «ασπίδες» για να κρύβεται το μαύρο χρήμα. Η υπόθεση μοιάζει με κατασκοπικό θρίλερ». «Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν ακόμη και ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε μυστηριώδεις πτήσεις σε φορολογικούς παραδείσους» κατέληξε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας».



Αναδημοσίευση: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου