Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης και ΝΔ κάνουν ό,τι μπορούν να
μη νικήσουν στις εκλογές, όποτε και να γίνουν

Σε μια από τις ποιο δύσκολες περιόδους της θητείας της, έχει εισέλθει η κυβέρνηση.
Ένα χρόνο, περίπου, πριν τις εκλογές κι έχει μπροστά της τελική αξιολόγηση και την απόφαση για το χρέος. Και φυσικά την έξοδο στις αγορές σ΄ αυτό το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη.
Και μιλάω για τα προβλήματα που πάνε να δημιουργηθούν me ton με τον σχηματισμό κυβερνήσεων σε Ιταλία και Ισπανία. Και μελλοντικά, ίσως με κάποια κρίση στην Γαλλία. Και γιατί κρίση στην Γαλλία; Γιατί ακόμη ένας πρόεδρός της, προσπαθεί να «σηκώσει κεφάλι» στο μεγάλο αφεντικό, τη Γερμανία. Και φυσικά τότε αυτή, η Μέρκελ θα «ρίξει σφαλιάρα» στην Ελλαδίτσα. Ποιος ο λόγος; Έτσι για παραδειγματισμό.
Όμως εδώ ο κ Τσίπρας δε φοβάται, γιατί έχει τον καλύτερο σύμμαχο. Την ΝΔ και τον αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πολλοί θα απορήσετε. Μα είναι δυνατόν; Κι όμως. Ο άνθρωπος είναι να μην ανοίξει το στόμα του. Τι να πρωτοθυμηθούμε;
- Τον εξωγήινο που είπε του παιδιού να αλλάξει φύλο; Που ξεστόμισε από το βήμα της Βουλής;
- Πως ήταν πολιτικός εξόριστος σε ηλικία έξι μηνών επί χούντας, στο κοινοβούλιο και πάλι;
- Πως τον ενδιαφέρει η επικοινωνία κι όχι η ουσία που είπε στη συνέντευξη τύπου κατά την  ΔΕΘ;
-  Ή για τη ρήση, «ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα»,  που αποδίδεται στον Αϊνστάιν; Ενώ διατυπώθηκε γραπτώς για πρώτη φορά στο βιβλίο «Sudden death» της Rita Mae Brown
- Αλλά τον είδαμε να δένει τα κορδόνια του μπροστά στον φαντάρο που είναι στάση προσοχής, προφανώς προς τιμή του κ. Μητσοτάκη.
- αλλά και να «δίνει σκονάκι» στον Άρη Πορτοσάλτε και την κάμερα που υπήρχε να τον καταγράφει, στο ραδιοφωνικό στούντιο του Σκάι.
Τέτοια βλέπει ο κόσμος και βγάζει τα συμπεράσματά του. Και αναφέρω αυτά γιατί ο εν λόγω κύριος βρίσκεται «υπό την προστασία» όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και των περισσότερων εφημερίδων.
Όμως τυχαίνει να δίνει συνεντεύξεις και σε «ζωντανές» εκπομπές και δεν τον είδαμε να ευχαριστεί την Τατιάνα  Στεφανίδου που του είπε πως έχει ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας. Κι αυτό όταν το λένε οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ και μας έχουν ζαλίσει οι δημοσιογράφοι, αυτό άλλωστε μπορείς να πεις πως το έκανε από ευγένεια.
Τον είδαμε πρόσφατα να λέει, στον Σκάι βεβαίως, πως  «ένας 17χρονος, δεν ενδιαφέρεται για το τί έγινε το 1963». Αναφερόμενος στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Θα μου πείτε ο Κυριάκος καλά είναι άπειρος και του ξεφεύγουν, αν θεωρήσουμε πως οι γκάφες είναι λόγια «εκτός κειμένου» που του ετοιμάζουν οι λογογράφοι.
Οι άλλοι της ΝΔ γιατί; Και δεν είναι λίγες οι «γκάφες» που κάνουν τα στελέχη της και μάλιστα έμπειρα.
Όπως με την κ Σπυράκη που να δικαιολογήσει που ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε για το τρίκυκλο και την δολοφονία Λαμπράκη είπε πως «Ο Κυρίακος δεν είναι παράλογο να μη ξέρει τι έγινε το 1963 αφού γεννήθηκε το 1968». Αφήνοντας σύξυλους τους ανθρώπους που της έπαιρναν συνέντευξη
Λες και η ιστορία της Ελλάδας ξεκινά από την γέννηση του καθένα μας. Ή μόνο από την γέννηση του αρχηγού της ΝΔ; Πάντως άρχισε ένα πάρτι στα social media και πιο πολύ το twitter.
Το πάρτι συνεχίστηκε μετά την φαιανή ιδέα  των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν σελίδα που ο κόσμος να γράφει, όπως δείχνει η αντίστοιχη στο facebook, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας με την σημερινή κυβέρνηση.
Έξυπνη ιδέα. Και την ονόμασαν «χιλιάδες φωνές». Όμως κάποιοι πανέξυπνοι που θέλαν να τους «κάνουν πλάκα», αυτοί που πρόσκεινται στη ΝΔ λένε πως είναι «μισθωμένα troll», τη γεμίσαν με ψεύτικες εγγραφές και αντί για φωτογραφιών τους με φωτο αντρικών γενετικών οργάνων. Υπονοώντας πως το site δεν έχει «χιλιάδες φωνές» αλλά «χιλιάδες ψ*λες».
Το είδαν οι διαχειριστές του και απαγορέψαν την πρόσβαση στα μη μέλη, ώστε να μη μπορεί να δει ο καθένας ποιος είναι μέλος του site. Προφανώς διαγράψαν και τα μέλη με τις ψ*λες.
Στο ίδιο site σε κάποιο σημείο του, μπήκαν και δώδεκα λόγοι που έχει ο καθένας να είναι με τον Κυριάκο, όπως τους βλέπουμε παρακάτω.

Όμως έκαναν ένα μικρό λαθάκι. Γράφουν για δώδεκα λόγους αλλά «έβαλαν» έντεκα, όπως θα τους μετρήσει κάποιος.
Άλλο πάρτι στο twitter, το τρίτο σε λίγες μέρες (μετά τις ψ*λες και την ιστορία που δεν ξέρει ο Μητσοτάκης για γεγονός που έγινε λίγα χρόνια πριν γεννηθεί).

Και οι διαχειριστές της σελίδας τους δώδεκα λογούς που έχει κάποιος να είναι με τον Κυριάκο ο έκαναν όπως φαίνεται εδώ, αλλά το «φωτογράφισα» κιόλας, κι ας μη διακρίνεται καλά, για τη περίπτωση που αλλάξει πάλι.

Όπως θα παρατηρήσετε η διαφορά των δύο κειμένων είναι πως ο δεύτερος λόγος του αρχικού κειμένου έγιναν δύο στο τελικό. Κι έτσι βρέθηκε και ο 12ος λόγος, που η μη ύπαρξη του είναι η αιτία που το twitter γελάει με τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της.
Ούτε μια λέξη δεν άλλαξε, θα μπορούσαν να πουν για παράδειγμα πως: Είναι ανοιχτός και συζητά κοινωνικά ζητήματα.
Προσωπικά πιστεύω πως για να δουλέψει σοβαρά η κάθε κυβέρνηση, πρέπει να αισθάνεται την πίεση της αντιπολίτευσης. Όχι δημοκοπικά αλλά με τη σωστή κριτική της και τις προτάσεις της. Οπότε έχω την ίδια απορία με χρήστη του twitter, Δραχμend
Είναι κάποιου είδους στρατηγικό κόλπο αυτό που γίνεστε καθημερινά ρεζίλι εκεί στη Νέα Δημοκρατία; ή συμβαίνει κατά λάθος; Γιατί αν ισχύει το πρώτο, μπορείτε να πουλήσετε τα δικαιώματα της επιχείρησης και να βγάλετε τρελά λεφτά. Αρκετά και για να ξεχρεώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου