Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η Ελλάδα απαλλάσσεται από τον Στουρνάρα;
Η καλύτερη είδηση του Σαββατοκύριακου -
Πιο καλη από τo αποτέλεσμα στο Eurogroup


Διαβάζω σε «παραπολιτικό», στις ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ σελίδα 26 στο χθεσινό, (24/6) «Έθνος της Κυριακής» του κ. Σαββίδη πια
  • Κουράστηκε και βγαίνει στη σύνταξη ο Στουρνάρας
     ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΊ ΝΑ βγει στη σύνταξη ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης αισθάνεται πολύ κουρασμένος  με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον αυτό έλεγε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Μαδρίτη. Δεν ξέρω, μπορεί να φταίει η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, μπορεί το γεγονός ότι κάνει μόλις δυο βδομάδες το χρόνο διακοπές. Πάντως αν αυτό ισχύει, ξέρω ότι κάποιοι θα χαρούν. Οι ένοικοι του Μαξίμου.

Αυτή την είδηση εγώ την συνδέω τόσο με τις εκλογές που θα έχουμε το 2019, μια και ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ Μητσοτάκης πολύ θα ήθελε να τον έχει υποψήφιο, προφανώς στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, κάνοντας μία ακόμη χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.
Εγώ όμως βλέπω πως το θέμα δεν είναι αυτό. Αλλά αυτό που σχολιάστηκε πολύ στα social media το Σαββατοκύριακο. Πως δηλαδή ο κεντρικός τραπεζίτης δεν έβγαλε έστω και μία τυπική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Αυτό είναι ως ένα σημείο λογικό, γιατί δεν πέρασε η «γραμμή του» για πιστοληπτική γραμμή στήριξης, αλλά από την άλλη είναι στέλεχος του Ελληνικού οικονομικού συστήματος. Και μάλιστα έχει υπηρετήσει την οκταετία των μνημονίων από την θέση του υπουργού οικονομικών, που μπορούσε με την ανακοίνωση του να το υπενθυμίσει.
Όμως φαίνεται πως ή ήταν πολύ στεναχωρημένος που ο κ. Τσίπρας λέει πως βγαίνουμε από τη στενωπό ή ήταν πολύ απορροφημένος στο να σχεδιάσει το επόμενο βήμα του να επιτύχει τον στόχο του. Να εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας δυσφημίζοντάς την σε επενδυτές πράγμα που έχει κάνει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του και ομιλίες του σε συνέδρια.
Έτσι για μένα αυτή είναι η καλή είδηση της βδομάδας. Μια που η χώρα μας θα απαλλαγεί από ένα «βαρύδι» μια που όπως έχω ξαναγράψει πιστεύω πως ο συγκεκριμένος λειτουργεί ως «Πέμπτη φάλαγγα» όχι των δανειστών πια, αφού δε θα έχουμε δανειστές από το τέλος του Αυγούστου και μετά , αλλά των επιτηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτών που θα μας επισκέπτονται κάθε τρίμηνο.
Να πάει στο καλό λοιπόν ο Στουρνάρας, να κάνει διακοπές στη βίλλα του στη Σύρο. Δίπλα στον παλιό του συνεργάτη και φίλο του, τον Παπαντωνίου, που έχουν κοντά τις βίλες τους. Και να μας απαλλάξει από την παρουσία του αφήνοντας την κυβέρνηση να κάνει την δουλειά της, όπως την κάνει τρία χρόνια τώρα. Αφού απαλλάχτηκε από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αξιοποιώντας το δώρο που της έκανε κ. Βαρουφάκης.
Τώρα που θα υπάρχει ένα «βαρίδι» λιγότερο, το τελευταίο, η χώρα μας θα έχει πολύ καλύτερες προοπτικές στην οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου