Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Πολάκης και τα κανάλια
(δηλαδή οι δημοσιογράφοι)



Προς το τέλος της προηγούμενης (4-9 Απριλίου) βδομάδας το θέμα ήταν οι διαγραφές των δημοσιογράφων. Αυτοί που ενώ εγκαλούνταν για την μονόπλευρη παρουσίαση απόψεων υπέρ του ΝΑΙ, όλος, σχεδόν, ο Ελληνικός λαός ξέρει πως τιμωρήθηκαν για τις απόψεις τους. Τόση καλή ενημέρωση μας παρείχαν.
Τις τελευταίες μέρες ασχολήθηκαν με άλλο θέμα. Τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη. Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι αναφέρθηκε σε περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2015 όταν σε συνέντευξη Τύπου που έδινε μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, τον είχαν κρίνει γιατί αποκαλούσε τον ιό AIDS ως χιβ.
Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο του είπε χαρακτηριστικά:
«Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου», ενώ κατηγόρησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι τότε «έκοψαν» τα προσβλητικά λόγια του δημοσιογράφου κι άφησαν μόνο τη δική του αντίδραση, χαρακτηρίζοντας τους ως «βοθροκάναλα της διαπλοκής». Επισυνάπτω το video της είδησης όπως την μετέδωσε ο Σκάι (πάνω).
Σημειώνω την άποψή μου για το γεγονός: Δεν έπρεπε να εκφραστεί τόσο «απρεπώς» για τον δημοσιογράφο αφού ήξερε πως αφού υπάρχει κάμερα τηλεοπτικού σταθμού στην εκδήλωση, οι «μάγοι του μοντάζ» θα παρουσιάζαν τα λόγια όπως αυτοί ήθελαν. Κι έτσι είναι αφού την συγκεκριμένη έκφραση «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη» την μετέφεραν ως απειλή, κι όχι ως κάποιου που θέλει να χειροδικήσει (Σφακιανός γαρ ο Παύλος Πολάκης) και συγκρατήθηκε. Όσο για το «βοθροκάναλα» μου θύμισε το «τσοντοκάναλα» της Χρυσής Αυγής.
Με την τελευταία έκφραση συμφωνώ όχι όμως με την τσόντα με την έννοια του πορνό. Αλλά με την κυριολεκτική έννοια, της «ένθεσης. Στην ενημέρωση που κάνουν δηλαδή μέσα στα σχόλια «τσοντάρουν» και καμμιά είδηση να έχουμε την αίσθηση πω ενημερωνόμαστε κι όχι πως δεχόμαστε (νέο)φιλελεύθερη κατήχηση.
Ισως σε μερικούς φανούν υπερβολικά όσα «λέω». Αλλά αργά χθες το βράδυ βρήκα την ομιλία του κ. Πολάκη χωρίς μοντάζ. Είναι από ερασιτεχνική λήψη (έτσι τουλάχιστον δείχνει) και το «ανέβασε» ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο κόκκινο». Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και το «ανέβασε» για προφανείς λόγους.
Δείτε το κι αυτό (κάτω) και κρίνετε αν αυτά που είπε ο κ Πολάκης βγαίνουν και από το βίντεο του Σκάι. Αν η συμπεριφορά του δείχνει το ίδιο υβριστική και στα δύο βίντεο. Και σε τελική ανάλυση αν έπρεπε να είναι εκνευτισμένος με αυτά που «έπαθε» τον Δεκέμβριο. 


Πηγή:  koutipandoras.gr και altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου