Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Διώξτε τον Στουρνάρα να βγει
η Ελλάδα από τα μνημόνια



Τελικά ήρθαν χθες (21/4) τα καλά νέα από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το 2015 η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,70%, επίδοση που ήταν καλύτερη από το στόχο του προϋπολογισμού για έλλειμμα 0,25%. Δηλαδή πήγαμε καλύτερα από τον στόχο μας σχεδόν 1% (0,95 %)
Αυτά είναι επίσημα στοιχεία της Eurostat, της τα επεξεργάστηκε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Τώρα η κυβέρνηση έχει ακόμη ένα όπλο, όπως λένε, στην φαρέτρα της να αντιμετωπίσει του δανειστές που ζητάνε σκληρά μέτρα.
Μετά από αυτό ο κ. Τσίπρας οφείλει ένα «ευχαριστώ» στην Γιάνη Βαρουφάκη που η τελευταία του πράξη, στις 2 Αυγούστου 2015, πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών ήταν να «παύσει» τον Ανδρέα Γεωργίου και να προκηρυχθεί η «θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Υπενθυμίζω πως ο κ. Γεωργίου από την Ζωή Γεωργαντά που ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ (υπό του Γεωργίου) για διόγκωση του Ελληνικού χρέους.  Η πράξη του αυτή έφερε στη χώρα μας το μνημόνιο.
Δεν ξέρω αν η κ. Γεωργαντά έχει δίκιο, αλλά μάλλον δεν είναι τυχαίο πως θετικά στοιχεία για την Ελληνική οικονομία υπάρχουν όταν δεν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπεύθυνος της ΕΛΣΤΑΤ.
Πάντως πιστεύω δεν θα ξεμπλέξουμε από την «μέγγενη των μνημονίων» αν κι ο τελευταίος άνθρωπος των δανειστών φύγει από την θέση του. Μιλάω για τον Γιάννη Στουρνάρα.
Βλέπεις ο τέως πρωθυπουργός βλέποντας πως τα οι μέρες του στο Μαξίμου είναι λίγες και με την ευκαιρία πως έληγε η εξαετής θητεία του κ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε το 2014 διοικητή τον υπουργό Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.
Ο κ. Στουρνάρας είναι πλέον ο μόνος άνθρωπος του παλιού κατεστημένου στην διακυβέρνηση της Ελλάδος. Άνθρωπος που δεν είχε και την πιο πετυχημένη, για την Ελλάδα πάντα, θητεία ως υπουργός οικονομικών.
Δεν είναι τυχαίο πως όταν πρόσφατα ελέχθη πως τον καλέσαν στη διαπραγμάτευση «με τους θεσμούς» στο Hilton για να βοηθήσει, όλοι αναρωτηθήκαμε «ποιον να βοηθήσει τους Έλληνες ή τους θεσμούς;» Απάντηση δεν πήραμε ακόμη μια που για τους δημοσιογράφους – σχολιαστές θεωρείται αυτονόητο «υπέρ της Ελλάδας». Εγώ πιστεύω πως η παρέμβασή του ήταν υπέρ των θέσεων των δανειστών μας.
Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας να βρει κάποιον τρόπο να μας απαλλάξει από την παρουσία του Στουρνάρα. Μόνο αν απαλλαγεί κι από αυτό «το βαρίδι» θα μπορέσει πλέον ο πρωθυπουργός μας, «να μας βγάλει στο ξέφωτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου