Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Όλος ο κόσμος τους λέει Macedonia»; Ναι; ε και;



Έχω αναφερθεί την περασμένη Πέμπτη για την προσπάθεια των ομογενών για το όνομα της FYROM. Εδώ στην Ελλάδα ακούμε το απίθανο, προδοτικό θα έλεγα επιχείρημα, «όλος ο κόσμος τους λέει Macedonia».  Η γνώμη μου είναι πως το όνομα των γειτόνων μας στον βορά (ανάμεσα στην Αλβανία και Βουλγαρία) λέγεται Βαρδάρης. Όπως ο Βόρειος, αρκετά κρύος, άνεμος της Θεσσαλονίκης. Και όπως φαίνεται στον χάρτη του «Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας» του 1929 – 1939 που ξανα-αναδημοσιεύω.
* * *
Ε, ναι. Και όλος ο κόσμος αποκαλεί «Παλαιστίνη» τα Παλαιστινιακά εδάφη, αλλά το Ισραήλ, ΟΧΙ ! Επιμένει να τους αποκαλεί «Παλαιστινιακή αρχή» (Palestinian Authority). Λέτε να υποχωρήσουν, επειδή «όλος ο κόσμος τους λέει Παλαιστίνη και τους βλέπει ως κράτος;».
Μπορεί όλος ο κόσμος να τους βλέπει ως κράτος, το Ισραήλ όμως λέει αδιαπραγμάτευτα ΟΧΙ κι έτσι κανείς δεν τολμάει να τους αναγνωρίσει ως κράτος.
Θα αντιγράψουμε επιτέλους τους μεθοδικούς εβραίους σε κάτι; Οι άνθρωποι μας δείχνουν συνέχεια το δρόμο (επιμονή) κι εμείς κοιτάμε το φεγγάρι….
Δεν πα΄να λέει όλος ο πλανήτης όπως θέλει τη ΦΥΡΟΜ; Ο Νορβηγός κι ο Χιλιανός, δεν ενδιαφέρονται για το ζήτημα της ονομασίας, δεν είναι δικό τους θέμα, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ! Στοιχειώδης αξιοπρέπεια επιβάλει να μην πέσουμε στα 4 και στους Σκοπιανούς ! Ε, όχι να μας σοδομίσουν και οι Σκοπιανοί !
Εμείς θα τη λέμε για πάντα ΦΥΡΟΜ. ΦΥ-ΡΟΜ ! Φ-Υ-Ρ-Ο-Μ. Τόσο απλά. Μια λεξούλα.

Kαι τέλος:
ΟΧΙ, δεν τους λέει «όλος ο κόσμος» Macedonia.
O OHE τους λέει «The former Yugoslav Republic of Macedonia». Στο «T»


Αναδημοσίευση: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου