Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Ψυχρολουσία» στο ΠΑΣΟΚ από το μήνυμα
Πιτέλα στη συνδιάσκεψη του, το Σαββατικύριακο



Είναι γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στην Ευρώπη με τους ομοϊδεάτες του για την αμέριστη στήριξη που προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία. Ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να «εκμεταλλευθούν» τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει ο κ. Τσίπρας στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Γι’ αυτό «πάγωσαν» οι διοργανωτές της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το περασμένο σαββατοκύριακο (14 και 15 Μαϊου) με το μήνυμα το οποίο απηύθυνε μέσω βίντεο ο επικεφαλής της ευρωομάδας Τζιάνι Πιτέλα (φωτο) των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.Βέβαια αυτό δεν το είπαν και δεν το έγραψαν (ούτε θα το πουν ή θα το γράψουν) εφημερίδες και τηλεοράσεις. Εδώ δεν πολυκυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
* * *
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, αλλά και την άποψή του ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί παρά να συνεργάζονται με την Αριστερά. –
Ως εκ τούτου, μπορεί να έμεινε σχεδόν… κρυφό, αλλά τα ίδια είπε ο Πιτέλα και στην μαγνητοσκοπημένη δήλωση-χαιρετισμό για την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης! Ο Πιτέλα, ούτε λίγο ούτε πολύ, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τους κάλεσε να… συνεργαστούν με την Αριστερά, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στην λέξη «Κεντροαριστερά», «παγώνοντας» το ΠΑΣΟΚ και δίνοντας… χαμόγελα στο Μαξίμου. «Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις και κάτω από αυτές τις πιέσεις η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια ιστορική ευθύνη να προστατέψει το ευρωπαϊκό όνειρο δίνοντας του μια νέα ώθηση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο από άλλη φορά, είναι καθοριστικής σημασίας να προωθήσουμε τις ιδέες, τις αξίες και τους στόχους της Αριστεράς», επισήμανε ο Τζιάνι Πιτέλα, που χρησιμοποιούσε σε όλο το μήνυμά του την λέξη «Αριστερά», αποφεύγοντας να μιλήσει για σοσιαλδημοκρατία.


Αναδημοσίευση: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου