Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Φάρμακα που αναφέρει ο Όμηρος στην ΟδύσσειαΜεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία έχει χρηματοδοτήσει έρευνες στο κείμενο της Οδύσσειας, με θέμα τον εντοπισμό φυτικών σκευασμάτων, ενώ οι Ινδοί κάνουν πειράματα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια φάρμακα του Ιπποκράτη είναι αξιοποιήσιμα σήμερα.
Στις ραψωδίες του Ομήρου υπάρχουν αναφορές σε ανδροφόρα, δηλαδή δηλητηριώδη βότανα, για οδυνήφατα φάρμακα, δηλαδή παυσίπονα, και λυγρά, δηλαδή επιβλαβή φάρμακα που επιδρούσαν στον ψυχισμό.
Η Κίρκη χρησιμοποιούσε λυγρά φάρμακα, ενώ ο Ερμής φέρεται να έδωσε τον Οδυσσέα μώλυ ως αντίδοτο στα λυγρά. Το μώλυ περιείχε μάλλον είδος κρεμμυδιού, σκόρδου, μανδραγόρα και τουλίπα. Θεωρείται ως αντιχολινεργικό αντίδοτο, το οποίο αντιμετωπίζει δηλητηρίαση από αλκαλοειδή.
Στην Οδύσσεια αναφέρεται, επίσης, το νηπενθές, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κατευναστικό και παυσίλυπο. Προκαλούσε, προφανώς, αύξηση της σεροτονίνης.
Οι αρχαίοι Ελληνες, με βάση το πείραμα, την παρατήρηση, με κριτικό πνεύμα και επιστημονική θεώρηση, έθεσαν τη βάση των επιστημών.

Ο Ιπποκράτης
Επί των ημερών του Ιπποκράτη η Ιατρική και η Θεραπευτική παύουν να είναι θεοκρατικές. Απομακρύνονται από τη μαγεία και τη δεισιδαιμονία και αποκτούν υπόσταση ανεξάρτητης επιστήμης. Στο έργο του Ιπποκράτη αριθμούνται 336 φάρμακα. Οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας εκδίδουν σε ετήσια βάση δύο τόμους του «Εθνικού Συνταγολογίου», στον δεύτερο τόμο του οποίου γίνεται εκτενής αναφορά στα σκευάσματα του Ιπποκράτη και του Γαληνού. Με βάση τις αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα, φαρμακευτική εταιρεία ερευνά την πιθανότητα παρασκευής φαρμάκου κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.
«Τροφή»: Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να μοιραστώ και κάτι ακόμη μαζί σας.
Έχω περί τα δυόμιση χρόνια που διατηρώ ιστότοπο και προσπαθώ μέσα από αυτόν να σας συστήσω έναν άλλο τρόπο ζωής, από αυτόν που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ένα τρόπο που να είναι κοντά στην φύση και που να μας εξασφαλίζει μία καλή ποιότητα ζωής, όσο πιο μακρυά γίνεται από τα χημικά δηλητήρια που είναι ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας και σε όλα. Ταυτόχρονα, προσπαθώ να παροτρύνω όσους με διαβάζουν να αρχίσουν να ασχολούνται με την γη και τα προϊόντα τους, που ενώ έχει θησαυρούς, όπως είδαμε, εμείς τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτους…
Όσοι με παρακολουθείτε, τα έχετε διαπιστώσει όλα αυτά, τελευταία όμως έκανα μία αλλαγή, όχι στις κατευθύνσεις ή στα πιστεύω μου, αλλά μία μικρή διαφοροποίηση στην δράση μου, θα μπορούσα να πω. Θα έχετε δει, λοιπόν, αρκετά άρθρα όπου σας προτείνω και κάποιο προϊόν. Κάποιοι τα έχετε τιμήσει και χαίρομαι, όχι μόνον για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, αλλά και επειδή ξέρω πολύ καλά πως θα έχετε σίγουρα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, από το καθένα που χρειάστηκε και αγοράσατε. Κάποιοι όμως, έχετε ενοχληθεί και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Θα ήταν πραγματική αφέλεια, να πιστέψει κάποιος πως θα διακινδύνευα την ακεραιότητα της σελίδος, για να διαφημίσω απλώς και μόνον κάποια προϊόντα.
Για να φτάσω να καταλήξω με ποιους θα συνεργάζομαι και ποιων τα προϊόντα θα εμπιστευτώ ώστε και να τα προτείνω, τα πέρασα δια πυρρός και σιδήρου και δεν άφησα ούτε σπιθαμή που να μην ελέγξω. Πράγματα που στον καθένα σας θα πέρναγαν απαρατήρητα, εγώ φρόντισα να τα εξασφαλίσω, έτσι ώστε να ξέρω σίγουρα πως αυτό που προσφέρω, είναι αποτελεσματικό και 1000% ωφέλιμο και δεν είναι τα χρήματα ο στόχος (ή μάλλον ο μόνος στόχος), είναι η άγρια χαρά και ικανοποίηση που νιώθω κάθε φορά που θα επικοινωνήσει κάποιος και θα μου πει, πως είδε επιτέλους αποτέλεσμα..
Πέραν αυτού όμως και φτάνουμε στην αιτία του σχολίου, έχω την τεράστια χαρά, αλλά και απίστευτη τύχη, η μία από τις εταιρίες που διάλεξα (τίποτα δεν είναι τυχαίο), να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΉ και το απίστευτο; ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ έρευνες σε πανεπιστήμια και δημόσια νοσοκομεία, για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΦΥΣΙΚΆ σκευάσματα που να είναι σε θέση να θεραπεύουν, ήδη σας έχω μιλήσει για την πατέντα για την χοληστερόλη, που δίνει εγγύηση αποτελέσματος σε μόλις 2 μήνες!!! Ανάλογη πατέντα ΔΕΝ υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχει μόνον ΜΙΑ!
Εν προκειμένω λοιπόν, ΥΠΆΡΧΕΙ ελληνική εταιρία που δίνει έναν εξαιρετικό αγώνα για να βρει τρόπους ίασης, μέσα από φυσικότατα προϊόντα, το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε εμείς να αφήσουμε στην άκρη τις παρωπίδες μας, ώστε και να την στηρίξουμε, αλλά και να την διαδώσουμε, όπως και όσο της αξίζει!

Αναδημοσίευση: xorisorianews.gr