Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κίνημα #παραιτηθείτε: τα σκυλιά
που γαυγίζουν ενώ το καραβάνι προχωρά



Σήμερα (Τετάρτη 15/6) το απόγευμα έχουν διοργανώνεται στο Σύνταγμα συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα  «παραιτηθείτε» που προφανώς απευθύνετε στην κυβέρνηση.
Πραγματικά η κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτε σχεδόν από ότι υποσχέθηκε τον Γενάρη του ’15. Έχει κάνει μία αλλαγή πολιτικής είτε «παίζει αμυντικό παιχνίδι», να μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους, σύμφωνα με όσους ακόμη πιστεύουν (και πιστέψτε με είναι πολλοί) πως κάτι αλλάζει.
Αλλά να φύγει η κυβέρνηση; Και να έρθουν ποιοι; Αυτοί που μας έφεραν ως εδώ; Αυτοί που διαπραγματευόταν με τους «δανειστές μας» μάλλον που έκαναν πως διαπραγματεύονταν γιατί ουσιαστικά ιδεολογικά ήταν ίδιοι; Και να δείτε πως δεν είμαι υπερβολικός δείτε την συμπεριφορά του Στουρνάρα που έβαλε ως ανάχωμα ο Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν. Τον Στουρνάρα που παραδόξως κρατάει ο κ. Τσίπρας είτε γιατί δεν θέλει να τον διώξει είτε δεν μπορεί να τον ξαποστείλει.
Και να γυρίσουμε στους «Παραιτηθείτε», θέλουν να δείξουν πως κατηγορούνε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς. Αλλά ας ξεκινήσουμε με το ποιοι είναι. Είναι ουσιαστικά οι περισινοί «Μένουμε Ευρώπη». Αυτούς που ξέρω να πρωτοστατούν είναι ο κ Θανάσης Χειμωνάς, προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο κ Γιώργος Τσουκαλαδάκης γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης πόσιμου κολλαγόνου «παρέα» με τη ΟΝΝΕΔίτισσα (μοντέλο πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του κ. Κουμουτσάκου) Έλλη Παπαγγελή. Και την προβάλλουν αυτή την συγκέντρωση ακομμάτιστη. Από εκεί και πέρα, όπως ήταν λογικό, την συμπαράστασή τους εκδηλώνουν και κάποια γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς τάσης της ΝΔ.
Το πρόβλημα με την συγκέντρωση είναι πως δεν προτείνουν λύσεις, αν βλέπουν «πως κάτι πάει στραβά». Αλλά τι λύσεις να προτείνουν αφού ο κ. Τσίπρας, φαινομενικά τουλάχιστον, έχει πάει με το μέρος των «Μένουμε Ευρώπη» και τον κατηγορούν πρώην σύντροφοί του που αποσχίσθηκαν.
Κι αν έχουν έρθει σε τέτοια κατάσταση, αγανάκτησης λόγω αδικιών που γίνονται εις βάρος τους, δεν θα έλεγα «Παρετηθείτε» απλά, αλλά τα συνθήματα θα ήταν πολύ πιο ακραία. Μου θυμίζει αυτά που λέμε όταν «κάνουμε πλάκα» με τους «φλεγματικούς» Άγγλους.
Λέει το σχετικό αστείο.
Άγγλος Ευγενής γυρνάει νωρίτερα σπίτι του και πιάνει την γυναίκα του στο κρεββάτι με ένα άγνωστο. Και το μόνο που λέει είναι «Μαίρη δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες. Κι εσεις κύριε μπορείτε να μας αφήσετε να το συζητήσω με την γυναίκα μου».
Μου κάνει λοιπόν σαν να φωνάζουν αυτοί που έχασαν τα προνόμιά τους. Αυτοί που δεν ξέρουν πώς να «φάνε» αφού «έχασαν την κουτάλα. Αυτοί που διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγηση γιατί αγγίζει ΚΑΙ αυτούς κι όχι μόνο τις λαϊκές τάξεις.
Αισθάνομαι πως η σημερινή συγκέντρωση το να διαμαρτυρηθούν δηλαδή όλοι αυτοί που θα πάνε στο Σύνταγμα είναι μια πρώτη ένδειξη πως κάτι κάνει σωστά η κυβέρνηση. Ακριβώς όπως λέει η αραβική φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο και μετά τόσοι άλλοι: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά».
Τα γαυγίσματα θα ακούσουμε σήμερα και μερικούς αφελείς (που ελπίζω να μη δω ανάμεσά τους, στους αφελείς, πρώην στελέχη των κομμάτων ου κυβερνούν και ειδικά πρώην βουλευτές τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου