Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η «νάρκη Mayo» απειλεί τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη



Μια παλιά υπόθεση που σχετίζεται με τη δραστηριότητα της οικογένειας Μητσοτάκης και την οποία μπορεί να βρει μπροστά του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται ξανά στην επιφάνεια σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας η ΑΞΙΑ.
* * *
"Η υπόθεση «Mayo» στους νεότερους μπορεί να μη λέει κάτι. Στους παλαιότερους όμως θυμίζει πάμπολλα. Παρά το μελάνι που χύθηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους (2001 – 2002 και 2010 – 2011), για την εν λόγω off shore και την πολιτική αναστάτωση από τις διενέξεις που προκλήθηκαν (ακόμη και σε δικαστικό επίπεδο), ουδέποτε έως και σήμερα δεν άνοιξαν οι λογαριασμοί της. Στην πολιτική σκηνή μόνο ο Κώστας Λαλιώτης επέμενε για χρόνια να καταγγέλλει τη Mayo, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το «ταμείο» της ΝΔ κατά τη διάρκεια που στην ηγεσία του κόμματος ήταν ο επίτιμος πρόεδρος. Κι όμως στην πραγματικότητα η υπόθεση δεν συγκινούσε ιδιαίτερα τη Δικαιοσύνη.
..Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι, η υπόθεση της περιβόητης λιβεριανής off shore Mayo μοιάζει με εκείνες τις -καλά θαμμένες- νάρκες που ακόμη δεν τις έχει πατήσει κανείς για να εκραγούν. Κι αυτό ακριβώς είναι που για λογαριασμό της ηγεσίας της ΝΔ θέλησε σε πρώτη φάση να αποφύγει, κερδίζοντας όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, ο πάλαι ποτέ γραμματέας της ΚΝΕ και νυν σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να κάνει πίσω και να μην περάσει από τον μονόδρομο με τη «νάρκη Mayo»…".
Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βέβαια ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας:"Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις off shore εταιρίες ήταν αναμφίβολα πλέον επικοινωνιακό αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχτηκαν ότι ήταν τραγικό λάθος. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή; Τίνος υπήρξε η εισήγηση της στρατηγικής επιλογής;
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, το πρόσωπο - «κλειδί» ακούει στο όνομα Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Και συνεχίζει η εφημερίδα:
"Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο των πρώτων ισχυρισμών ή αν προτιμάτε «αποκαλύψεων» του Κώστα Λαλιώτη, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Έτσι, όπως κι αν έχει, μόλις η υπόθεση Mayo δει ξανά το φως της δημοσιότητας, το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα στριμώχνουν ακόμη περισσότερο πολιτικά, επικοινωνιακά και δικαστικά την ηγεσία της ΝΔ, καθώς θα επικαλούνται τις ανακοινώσεις και τους ισχυρισμούς που υπέγραφε το τότε «δεξί χέρι» του Κώστα Λαλιώτη και σήμερα σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ένα ακόμη πρόσωπο που γνωρίζει πάμπολλα είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κάποτε μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Παντελής Οικονόμου. Πριν λίγα μόλις χρόνια, την περίοδο 2010 – 2011, τρεις φάκελοι με στοιχεία για τις σχέσεις της Λιβεριανής εταιρείας με τη Siemens από τα χρόνια του Επίτιμου βρέθηκαν στα χέρια κάποιων λίγων -τότε- βουλευτών…. Μεταξύ αυτών και του Παντελή Οικονόμου. Κι όμως, η διερεύνηση ενδεχόμενης σχέσης της Mayo με τη Siemens και το κομματικό ταμείο της Νέας Δημοκρατίας, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έμεινε για κάποιους «αόρατους» λόγους ελλιπής... Οι φάκελοι αυτοί αν ανοίξουν ξανά, οι πληροφορίες της «Α» λένε ότι, θα βρεθούν αντίγραφα λογαριασμών που σχετίζονται με τη Mayo, τη Siemens και τη Νέα Δημοκρατία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα’: "σε ένα απ’ αυτούς τους «θαμμένους» φακέλους, προστέθηκε έγγραφο που αποκάλυπτε ότι λογαριασμός της Mayo στην τράπεζα Royal Bank of Scotland διαβιβάστηκε από τους επικεφαλής της Siemens Ελλάδας στους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» της Siemens Μονάχου, για να καταθέσουν σε αυτόν χρήματα…
Σύμφωνα με έναν άλλο φάκελο και με επιπλέον στοιχεία που φέρει αυτός, αποδεικνύεται ότι οι «διαχειριστές του Μονάχου» αποδέσμευσαν προς τη Mayo, έξι εμβάσματα ύψους 20 εκατομυρίων μάρκων. Γιατί η Δικαιοσύνη όμως δεν επεδίωξε ποτέ το άνοιγμα των λογαριασμών της Mayo που θα φώτιζαν την αλήθεια; Οι αρμόδιοι φυσικά και οφείλουν σήμερα να απαντήσουν και ταυτόχρονα να διερευνήσουν επαρκώς, ώστε να αποκαλυφθεί αν υπάρχει σχέση της λιβεριανής εταιρείας με τη Νέα Δημοκρατία και την οικογένεια Μητσοτάκη. Το βέβαιο είναι ότι η Δικαιοσύνη (και) στην υπόθεση αυτή δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά της. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, αλλά και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς θα πρέπει κι αυτοί να απαντήσουν, ώστε να φανεί τίνος μεθόδευση ήταν η αποφυγή του ανοίγματος των λογαριασμών της Mayo», γιατί η Δικαιοσύνη δεν έκανε μέχρι τέλους το χρέος της… Διότι πηγές, τις οποίες φέρεται να γνωρίζει καλά ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ισχυρίζονται ότι «υπήρξε συνεχής ροή χρημάτων – εμβασμάτων από την Siemens στον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo προς τον ειδικό λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».



Αναδημοσίευση: periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου